O mica samanta este o sursa de energie. Este foarte bogata in acizi grasi omega-3. O portie de 28 de grame de seminte de Chia contine:
- 9 grame de grasimi,
- 5 miligrame de sodiu,
- 11 grame de fibre si
- 4 grame de proteine.
Aceste seminte au si 18% din doza zilnic recomandata de calciu, 27% de fosfor si 30% de mangan. Are si vitamina B, vitamina C, vitamina E si calciu.
Exista peste sapte tipuri de seminte de Chia care au fost descoperite pana acum, dar cele mai comune sunt cele albe si negre.
Haideti sa vedem impreuna cateva dintre beneficiile acestor seminte-minune:
- semintele de chia sunt benefice pentru cei care au probleme cu inima, pentru ca pot controla tensiunea arteriala si reduc nivelul colesterolului rau;
- consumul zilnic este util pentru pacientii cu diabet de tip 2, pentru ca are efecte pozitive asupra bilei si foliculilor pancreatici;
- semintele sunt bogate in calciu, fosfor, magneziu si alte minerale si vitamine esentiale. De aceea este o sursa buna de energie instantanee;
- caracteristicile sale antiinflamatorii te pot proteja de diferite infectii acute sau cronice (inclusiv infectie urinara);
- au putine calorii si valoare nutritiva mare care accelereaza metabolismul, asa ca sunt indicate la dieta de slabit;
- au mai multe proprietati antioxidante decat afinele si strugurii negri si le sunt deci recomandate pacientilor care sufera de cancer.
Iti propunem si un mod de a le consuma, si anume Chia fresca. Daca tii semintele de Chia in apa, se formeaza o masa gelatinoasa in jurul semintei. La fel ca in cazul semintelor de rosii. Ceea ce le face mai usor de inghitit. Nu ai deci nevoie decat de apa de baut.
Ingrediente:
- 2 cani de apa sau apa de nuca de cocos
- 1,5 linguri de seminte de Chia
- ½ suc proaspat de lamaie sau limeta
- Indulcitor, dupa gust.
Pune Chia in apa intr-un borcan si scutura foarte tare. Lasa sa se aseze 10 minute si permite-le semintelor sa se umfle. Este preferabil sa folosim un borcan, pentru a putea scutura tale si a sparge bulgarii de seminte.
Adauga sucul de lamaie si indulcitorul. Scutura iar si bucura-te de rezultat.
Alte moduri prin care le poti folosi in mancare:
- au gust de seminte de in, deci nu sunt greu de acceptat,
- le poti pune in smoothie-uri, cereale si iaurt sau consumate ca atare. Datorita faptului ca nu au coaja, ele nu vor schimba gustul altor mancaruri,
- nu trebuie sa fie macinate pentru a fi absorbite de organism si pot fi depozitate lungi perioade de timp, fara a se strica. Merg foarte bine si in salate.
Daca iti place sa gatesti, vei adora Semintele de Chia!
Pentru ca sunt cel mai versatil aliment. Poti sa le adaugi in aluatul pentru paine, prajituri, negrese, briose si alte deserturi... De asemenea, poti folosi Semintele de Chia pentru fripturi, tocanite, cartofi prajiti sau alte feluri principale... Adaugand acest aliment in zeci de feluri de mancare, le poti face mai sanatoase instant.
Ce zici, nu te tenteaza sa le ai si tu in bucatarie?
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.33
din 5
- 12 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!