Nu-l trece insa cu vederea pentru ca iti va innobila mesele si iti va aduce nenumarate beneficii curative. Iata cateva dintre ele:
1. Este afrodisiac.
Multe culturi considera aceasta leguma ca avand proprietati afrodisiace. Desi nu sunt multe cercetari care sa sprijine ideea, „verisoara” lui de gradul intai, Shatavari, este numita „cea care poseda 100 de soti” pentru motive bine intemeiate. Shatavari este cunoscuta in sistemul traditional medical indian ca avand puteri vindecatoare ale sistemului reproductiv la femei si barbati si este, de secole, folosita pentru tratarea simptomelor sindromului premenstrual si ale menopauzei.
2. Scadere in greutate.
Sparanghelul are 21 de calorii pe 100 de grame. Contine fibre si are un indice glicemic scazut, asa ca este considerat un carbohidrat bun.
3. Previne cancerul.
Sparanghelul este alimentul cel mai bogat in glutationa, un important anticarcinogen, dar si unul dintre cele mai puternice antioxidante.
Glutationa face din sparanghel si un bun aliment pentru curatarea organismului.
4. Hraneste bacteriile sanatoase.
Sparanghelul contine un carbohidrat unic numit inulina. Inulina promoveaza cresterea si activitatea acestor bacterii prietenoase din intestine si le blocheaza cresterea celor neprietenoase.
5. Previne mahmureala.
Aminoacizii si mineralele din extractul de sparanghel pot diminua efectele sparanghelului si protejeaza celulele ficatului de toxinele din alcool.
6. Diuretic natural.
Sparanghelul este o sursa buna de aminoacidul asparagina care functioneaza ca diuretic natural.
7. Este in mod natural organic.
Pentru ca sparanghelul creste atat de repede, nu este nevoie de pesticide sau de alte chimicale pentru a-l proteja. Este, in orice caz, printre fructele si legumele cu cele mai putine pesticide.
8. Alcalinizeaza corpul.
Ca majoritatea legumelor, sparanghelul ajuta la echilibrarea unei diete excesiv de acide. Daca avem un organism alcalinizat, castigam energie, piele frumoasa, un sistem imunitar mai puternic si un risc mai scazut de boli degenerative. Sparanghelul este unul din alimentele care alina durerea de stomac.
Cumpara sparanghel proaspat si foloseste-l imediat! Sparanghelul se strica foarte repede. Pune tulpinile in apa, asa cum faci cu legaturile de patrunjel si marar, daca vrei sa-l gatesti a doua zi.
O singura portie de sparanghel pe zi (aproximativ 150 de grame) asigura aproape 70% din necesarul organismului de acid folic. Astfel, sparanghelul este un foarte bun protector impotriva bolilor de inima.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!