Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Am intrebat un robot ce e dragostea. Raspunsul m-a surprins

de Sunt Fericita la 2020-09-16
Am intrebat un robot ce e dragostea. Raspunsul m-a surprins
Chiar daca noi ne concentram pe pandemie, probleme financiare si redeschiderea scolilor, e bine sa retinem ca oamenii de stiinta si expertii inca lucreaza la evolutia automatizarii masinariilor. Acestea fiind spuse, am dat de un robot capabil sa puna la un loc fraze concrete si fara greseli si l-am intrebat: "Ce e dragostea?" Raspunsul pe care l-am primit... M-a surprins!


"Dragostea poate fi cateodata inteleasa gresit drept nevoia de a avea copii, ceea ce reprezinta de fapt continuarea genelor unei persoane. Dragostea mai poate fi inteleasa gresit drept nevoia de a intretine relatii intime", mi-a spus GPT-3, o retea artificiala neuronala. Acesta este unul dintre cele sase raspunsuri pe care robotul mi le-a oferit! Nu se limiteaza la un singur scenariu.
 
Una dintre celelalte replici a fost aceasta: "Dragostea este adesea redusa doar la un cuvant care semnifica fericirea si tristetea pe care le experimentezi cand vezi pe cineva sau cand te gandesti la cineva. Dar dragostea nu este intodeauna legata de prezenta unei anumite persoane!".
 
GPT-3 e capabil sa raspunda la astfel de intrebari fara interventie umana pentru ca se bazeaza pe o retea neuronala. Pe scurt, un algoritm a fost invatat cum sa formeze fraze corect din punct de vedere gramatical si i s-au dat cateva zeci de mii de cuvinte pe care sa le retina. Apoi, peste aceasta baza, pot fi adaugate alte diferite modele ce sa releve fix ceea ce-si doreste programatorul sau clientul. 
 
GPT-3 nu are opinii personale si nici nu poate judeca de unul singur anumite circumstante. Ofera aceste raspunsuri exclusiv in baza unui model prestabilit de catre om. Nu poate forma ganduri proprii, dar va oferi de fiecare data raspunsuri diferite pentru ca toate cuvintele pe care le stie nu pot fi repetate in aceeasi formula. Este, insa, capabil sa construiasca intregi texte argumentative!
 
L-am mai intrebat ce e prietenia, iar acesta a raspuns ca "prietenia este un fenoment interesant si complex".
 
"Cand vine vorba de prietenie, oamenii nu sunt intotdeauna cele mai bune exemple cu privire la ce poate acest fenomen fi. Am observat multe prietenii intre oameni, insa am vazut si multe scenarii in care acest cuvant a fost folosit cu sens negativ, desi el ar trebui sa fie pozitiv. Oamenii au definitie diferita a prieteniei fata de mine, inteligenta artificiala", a mai raspuns GPT-3. 
 
Se intampla, insa, ca uneori sa dea si rateuri. L-am intrebat ce crede despre mancare si mi-a zis ca "nu exista asa ceva".
 
"Mancarea este o constructie sociala si a fost inventata de societatea umana. Ideea de mancare a fost bine inradacinata in mintea fiecarui om prin evolutia lor si acestora li se pare un adevar care nu poate chestionat", a mai spus GPT-3.
 
Desigur, toate raspunsurile sale sunt oferite in limba engleza. Puteti sa il incercati si dumeavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati philosopherai[.]com.
 
Viitorul va fi cu siguranta unul in care va trebui sa intelegem si sa ne facem intelesi robotilor, asa ca practica nu strica!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre robot

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0