"Dragostea poate fi cateodata inteleasa gresit drept nevoia de a avea copii, ceea ce reprezinta de fapt continuarea genelor unei persoane. Dragostea mai poate fi inteleasa gresit drept nevoia de a intretine relatii intime", mi-a spus GPT-3, o retea artificiala neuronala. Acesta este unul dintre cele sase raspunsuri pe care robotul mi le-a oferit! Nu se limiteaza la un singur scenariu.
Una dintre celelalte replici a fost aceasta: "Dragostea este adesea redusa doar la un cuvant care semnifica fericirea si tristetea pe care le experimentezi cand vezi pe cineva sau cand te gandesti la cineva. Dar dragostea nu este intodeauna legata de prezenta unei anumite persoane!".
GPT-3 e capabil sa raspunda la astfel de intrebari fara interventie umana pentru ca se bazeaza pe o retea neuronala. Pe scurt, un algoritm a fost invatat cum sa formeze fraze corect din punct de vedere gramatical si i s-au dat cateva zeci de mii de cuvinte pe care sa le retina. Apoi, peste aceasta baza, pot fi adaugate alte diferite modele ce sa releve fix ceea ce-si doreste programatorul sau clientul.
GPT-3 nu are opinii personale si nici nu poate judeca de unul singur anumite circumstante. Ofera aceste raspunsuri exclusiv in baza unui model prestabilit de catre om. Nu poate forma ganduri proprii, dar va oferi de fiecare data raspunsuri diferite pentru ca toate cuvintele pe care le stie nu pot fi repetate in aceeasi formula. Este, insa, capabil sa construiasca intregi texte argumentative!
L-am mai intrebat ce e prietenia, iar acesta a raspuns ca "prietenia este un fenoment interesant si complex".
"Cand vine vorba de prietenie, oamenii nu sunt intotdeauna cele mai bune exemple cu privire la ce poate acest fenomen fi. Am observat multe prietenii intre oameni, insa am vazut si multe scenarii in care acest cuvant a fost folosit cu sens negativ, desi el ar trebui sa fie pozitiv. Oamenii au definitie diferita a prieteniei fata de mine, inteligenta artificiala", a mai raspuns GPT-3.
Se intampla, insa, ca uneori sa dea si rateuri. L-am intrebat ce crede despre mancare si mi-a zis ca "nu exista asa ceva".
"Mancarea este o constructie sociala si a fost inventata de societatea umana. Ideea de mancare a fost bine inradacinata in mintea fiecarui om prin evolutia lor si acestora li se pare un adevar care nu poate chestionat", a mai spus GPT-3.
Desigur, toate raspunsurile sale sunt oferite in limba engleza. Puteti sa il incercati si dumeavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati philosopherai[.]com.
Viitorul va fi cu siguranta unul in care va trebui sa intelegem si sa ne facem intelesi robotilor, asa ca practica nu strica!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!