Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TOP 3 retete delicioase pentru Postul Craciunului

de Alina Ilie la 2024-12-05
TOP 3 retete delicioase pentru Postul Craciunului
Postul Craciunului este o perioada de reflectie si purificare, dar si o ocazie excelenta pentru a descoperi retete gustoase si sanatoase. Chiar daca excludem carnea, lactatele si ouale, avem o multitudine de optiuni pentru a pregati mese hranitoare si savuroase. Iata 3 retete delicioase pentru Postul Craciunului, potrivite pentru toti cei care doresc sa respecte traditiile, dar si pentru cei care vor sa descopere arome noi.


Postul Craciunului nu inseamna doar abtinerea de la carne, oua si lactate, ci si un prilej de a adopta un stil de viata mai sanatos, bazat pe mancare de post. Aceasta include legume, fructe, cereale, nuci, seminte si alte ingrediente naturale, care pot fi transformate in preparate savuroase si hranitoare. In plus, perioada de post este un moment ideal pentru a experimenta si a descoperi retete delicioase de post, care imbina creativitatea cu respectul pentru traditie.

Supa-crema de linte rosie cu legume aromate

 
Aceasta supa-crema este nu doar usor de preparat, ci si extrem de hranitoare datorita lintei rosii, bogata in proteine vegetale.
 
Ingrediente:
 
- 200 g linte rosie
- 1 morcov 
- 1 cartof 
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 l supa de legume (sau apa)
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita boia dulce
- Sare si piper dupa gust
- O mana de coriandru sau patrunjel proaspat pentru decor
 
Mod de preparare:
 
Spala lintea si las-o in apa rece timp de 15 minute. Intr-o cratita, incinge uleiul de masline si caleste ceapa si usturoiul tocate pana devin translucide. Adauga morcovul si cartoful taiate cubulete, apoi lintea scursa.
 
Toarna supa de legume si lasa sa fiarba timp de 20-25 de minute, pana cand toate ingredientele sunt fragede. Adauga boia, sare si piper, apoi mixeaza totul in blender pana obtii o crema fina.
 
Serveste calda, decorata cu coriandru sau patrunjel. Aceasta supa este ideala pentru zilele reci de iarna, fiind o combinatie de arome si texturi reconfortante.
 

Chiftelute de naut cu sos de rosii

 
Chiftelutele de naut sunt o alternativa vegana perfecta, crocante la exterior si fragede la interior.
 
Ingrediente pentru chiftelute:
 
- 300 g naut fiert sau din conserva
- 1 ceapa mica
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linguri de pesmet
- 2 linguri de faina
- 1 lingurita pasta de susan (tahini)
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita chimen pudra
- Sare si piper dupa gust
 
Ingrediente pentru sos:
 
- 400 ml rosii pasate
- 1 ceapa
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita zahar brun
- Sare, piper si busuioc uscat dupa gust
 
Mod de preparare:
 
Pune toate ingredientele pentru chiftelute intr-un robot de bucatarie si mixeaza pana obtii o pasta omogena.
 
Formeaza bile mici si aplatizeaza-le usor.Prajeste-le intr-o tigaie cu putin ulei pana devin aurii pe ambele parti sau coace-le la cuptor la 180°C timp de 20 de minute.
 
Pentru sos, caleste ceapa tocata marunt in ulei de masline, adauga rosiile pasate, zaharul brun, sarea si condimentele, apoi fierbe la foc mic timp de 10-15 minute.
 
Serveste chiftelutele alaturi de sosul cald si, optional, cu o garnitura de orez sau salata verde.
 

Ghiveci de legume la cuptor

 
Un ghiveci bine gatit este mereu o alegere inspirata pentru post. Texturile variate si aromele intense fac din acest preparat o masa completa.
 
Ingrediente:
 
- 2 cartofi mari
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 1 ardei gras
- 200 g fasole verde
- 3 rosii mari
- 2 cepe
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita pasta de rosii
- 2-3 catei de usturoi
- Cimbru, busuioc, sare si piper dupa gust
 
Mod de preparare:
 
Spala legumele si taie-le in cuburi medii. Intr-un castron mare, amesteca legumele cu ulei de masline, pasta de rosii, usturoiul zdrobit si condimentele.
 
Transfera totul intr-o tava de copt si adauga o ceasca de apa.
 Acopera tava cu folie de aluminiu si coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40 de minute.
 
Scoate folia si mai lasa ghiveciul 10-15 minute pentru a se rumeni usor. Serveste cald sau la temperatura camerei, cu paine proaspata.

Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
    Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
    Slabeste rapid
    si scapa de toxine!
    Iti oferim un Raport Special GRATUIT
    "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
    Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
    Adauga mai jos adresa ta de email
    si primesti Raportul Gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016