Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Armonie prin simplificare. 10 pasi pentru o viata mai simpla

de Rebeca Roman la 2016-05-18
Armonie prin simplificare. 10 pasi pentru o viata mai simpla
"Simplitatea voluntara" este un concept tot mai raspandit in mediul occidental si se refera la procesul prin care oamenii renunta de buna voie la unele beneficii ale vietii moderne. O viata mai simpla inseamna mai mult timp si mai multa energie pentru a ne bucura de lucrurile cu adevarat importante.


Simplitatea nu inseamna saracie, ci recunostinta pentru fiecare lucru de care te bucuri de-a lungul vietii. Bunurile materiale aduc o satisfactie temporara insa, in timp, ucid pasiunea pentru viata adevarata.

Simplitatea inseamna sa-ti faci timp pentru tine intr-o lume haotica. In ziua de astazi, totul este in exces: obligatiile profesionale, consumul, stresul, deseurile toxice.

Simplitatea voluntara reprezinta un veritabil fenomen social prin care oamenii incetinesc ritmul, elimina excesele si se reconecteaza pe plan spiritual. In momentul in care devii constient de consecintele actiunilor tale, simplitatea devine o chestiune de asumare a responsabilitatii.

Stilul de viata simplu se bazeaza pe distinctia intre dorintele si nevoile noastre. Doar nevoile sunt reale, in timp ce dorintele ne pot face mai mult rau decat bine.

Incearca sa-ti simplifici viata, pentru a te bucura de o sanatate mai buna, de mai putine griji financiare si de o relatie mai buna cu cei din jur.

1. Recicleaza pungile de hartiile, ziarele, plicurile. Daca nu le poti gasi alte utilizari, hartiile maruntite sunt de ajutor in gradina, ca adaos pentru pamant.

2. Experimenteaza "o zi fara cheltuieli" in fiecare saptamana. Propune-ti ca macar o data pe saptamana sa nu cheltui absolut nimic. Vei constata ca multe dintre cheltuielile uzuale sunt pentru maruntisuri si ar putea fi evitate.

3. Petrece mai mult timp in compania prietenilor optimisti. Intotdeauna poti sa descoperi persoane care iti impartasesc valorile si optimismul.

4. Inlocuieste detergentii toxici si costisitori cu produse naturale precum bicarbonatul de sodiu, lamaile, otetul si sarea.

5. Inainte de orice cumparatura importanta, noteaza produsul respectiv pe o lista si amana. Cumpara acel produs numai daca dupa o luna inca mai crezi ca iti este necesar.

6. Procura-ti alimentele pe cat posibil de la producatorii locali. Incearca sa iti cultivi macar o parte din hrana. Chiar si pe balcon poti ingrji o mini-gradina de legume.

7. Atenueaza conflictele. Dramele sentimentale si vesnicele certuri de zi cu zi sunt o povara mai mare decat orice dificultate. Echilibrul emotional este esential pentru o viata fericita.

8. Evalueaza-ti propria viata. Care sunt lucrurile care merg bine, ce functioneaza cu adevarat? Concentreaza-te pe aceste lucruri si renunta la proiectele si relatiile esuate sau care iti consuma prea mult timp.

9. Constientizeaza. Incearca sa devii cu adevarat prezenta in ceea ce faci, renunta la pilotul automat. Traieste din plin fiecare experienta si ea va deveni semnificativa.

10. Inconjoara-te de ceea ce iubesti cu adevarat. Cu totii jucam mai multe roluri, insa de multe ori uitam cine se ascunde in spatele lor. Aminteste-ti de ceea ce iubesti cu adevarat si acorda mai mult timp acestor lucruri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.78 din 5 - 18 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre simplitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltare personala

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0