Simplitatea inseamna sa-ti faci timp pentru tine intr-o lume haotica. In ziua de astazi, totul este in exces: obligatiile profesionale, consumul, stresul, deseurile toxice.
Simplitatea voluntara reprezinta un veritabil fenomen social prin care oamenii incetinesc ritmul, elimina excesele si se reconecteaza pe plan spiritual. In momentul in care devii constient de consecintele actiunilor tale, simplitatea devine o chestiune de asumare a responsabilitatii.
Stilul de viata simplu se bazeaza pe distinctia intre dorintele si nevoile noastre. Doar nevoile sunt reale, in timp ce dorintele ne pot face mai mult rau decat bine.
Incearca sa-ti simplifici viata, pentru a te bucura de o sanatate mai buna, de mai putine griji financiare si de o relatie mai buna cu cei din jur.
1. Recicleaza pungile de hartiile, ziarele, plicurile. Daca nu le poti gasi alte utilizari, hartiile maruntite sunt de ajutor in gradina, ca adaos pentru pamant.
2. Experimenteaza "o zi fara cheltuieli" in fiecare saptamana. Propune-ti ca macar o data pe saptamana sa nu cheltui absolut nimic. Vei constata ca multe dintre cheltuielile uzuale sunt pentru maruntisuri si ar putea fi evitate.
3. Petrece mai mult timp in compania prietenilor optimisti. Intotdeauna poti sa descoperi persoane care iti impartasesc valorile si optimismul.
4. Inlocuieste detergentii toxici si costisitori cu produse naturale precum bicarbonatul de sodiu, lamaile, otetul si sarea.
5. Inainte de orice cumparatura importanta, noteaza produsul respectiv pe o lista si amana. Cumpara acel produs numai daca dupa o luna inca mai crezi ca iti este necesar.
6. Procura-ti alimentele pe cat posibil de la producatorii locali. Incearca sa iti cultivi macar o parte din hrana. Chiar si pe balcon poti ingrji o mini-gradina de legume.
7. Atenueaza conflictele. Dramele sentimentale si vesnicele certuri de zi cu zi sunt o povara mai mare decat orice dificultate. Echilibrul emotional este esential pentru o viata fericita.
8. Evalueaza-ti propria viata. Care sunt lucrurile care merg bine, ce functioneaza cu adevarat? Concentreaza-te pe aceste lucruri si renunta la proiectele si relatiile esuate sau care iti consuma prea mult timp.
9. Constientizeaza. Incearca sa devii cu adevarat prezenta in ceea ce faci, renunta la pilotul automat. Traieste din plin fiecare experienta si ea va deveni semnificativa.
10. Inconjoara-te de ceea ce iubesti cu adevarat. Cu totii jucam mai multe roluri, insa de multe ori uitam cine se ascunde in spatele lor. Aminteste-ti de ceea ce iubesti cu adevarat si acorda mai mult timp acestor lucruri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.78
din 5
- 18 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!