Spre surprinderea tuturor, specialistul apreciaza ca ar fi bine sa ne bucuram atunci cand constientizam ca ne-am plafonat la locul de munca.
"Asta inseamna ca am reusit sa atingem plafonul de sus al performantei. La urma urmei am ajuns aici prin propriile noastre eforturi. Nu asta ne doream? Sa ajungem sus?... Daca esti manager si ai observat ca echipa ta s-a plafonat, bucura-te! Inseamna ca ai reusit sa o conduci pana la punctul maxim", spune Alexandru Busila.
Specialistul atrage insa atentia ca plafonarea capata un sens negativ doar atunci cand angajatii aflati in aceasta situatie nu-si mai pun problema cum sa sparga acest plafon si sa treaca, astfel, la urmatorul nivel. “Daca 30 de zile la rand mergi la birou si nu reusesti sa te mobilizezi, sa-ti termini treaba asa cum o faceai inainte si nici nu mai gasesti solutiile atat de usor, atunci e cazul sa iei masuri. Poate va intrebati care este diferenta dintre plafonat si demotivat. E simplu. Cand esti demotivat nu mai ai chef sa faci nimic. Cand esti pe cale sa te plafonezi, faci tot ceea ce ai facut si ieri, dar rezultatul nu te mai multumeste”, completeaza trainerul HPDI.
6 sfaturi pentru a depasi plafonarea:
Incearca sa inveti ceva nou. Mergi la cursuri de specializare sau de dezvoltare personala.
Fa-ti planuri noi (tinde spre plafoane mai inalte) chiar daca au legatura cu activitatea ta profesionala sau nu.
Convinge-ti seful sa te implice in proiecte noi.
Provoaca-ti colegii la un schimb de experienta pentru cateva ore.
Implica-te, alaturi de colegi, intr-un proiect de voluntariat.
Si, nu in ultimul rand, ia-ti cateva zile libere, poate un weekend prelungit. Meriti o pauza!
"Ai ajuns sa te plafonezi pentru ca ai muncit, ai depus efort, ai oferit tot ceea ce era mai bun in tine. Acorda-ti cateva zile in care sa-ti faci un nou plan, sa-ti restabilesti urmatorul plafon de atins. Ai grija doar ca noul plafon sa fie mai sus decat cel pe care tocmai l-ai atins", subliniaza Alexandru Busila.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.38
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!