Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carte scrisa de peste 40 de copii din Delta, disponibila online

de Sunt Fericita la 2020-11-20
Carte scrisa de peste 40 de copii din Delta, disponibila online
Cartea "Pe sub pasari si peste pesti", scrisa de peste 40 de copii din Delta Dunarii, disponibila online.


Tinerii autori ai cartii au participat la Incubatorul de lectura, proiect initiat de scriitoarele Svetlana Carstean si Ana Maria Sandu. Acest volum va fi distribuit gratuit in scolile din Delta Dunarii si va fi disponibil spre descarcare in format electronic.
 
Atelierele s-au desfasurat online, in luna iulie, sub forma unor module gratuite de cate 3 zile, pentru copiii din localitatile Visina, Mila 23, Crisan, Jurilovca, Mahmudia, Salcioara, Sulina si Sfantu Gheorghe. Incubatorul de lectura a reusit sa-i reimprieteneasca pe copii cu literatura, dovedind ca scrisul si cititul pot fi instrumente dibace de explorare a sentimentului de apartenenta la un spatiu unic – Delta Dunarii.
 
Svetlana Carstean si Ana Maria Sandu le-au inlesnit copiilor accesul la texte literare inedite, precum „Elice”, de Simona Popescu, „Robinson Crusoe”, de Daniel Defoe, „Lumina e ca apa”, de Gabriel García Márquez, si „Vulpea albastră”, de Sjón.
 
Textele scrise de-a lungul atelierelor, plecaÌ‚nd de la aceste lecturi, au fost ilustrate de Maria Malcica si, in final, legate in cartea „Pe sub pasari si peste pesti”, care va fi distribuita gratuit in scolile din Delta Dunarii si care este disponibila spre descarcare in format electronic.
 
Pe langa scrisori si povesti, volumul cuprinde poemul colectiv in lant despre lumea pe care o cunosc copiii cel mai bine, Delta. „Stuful foșnește mereu” este scris de 31 de autori si are 180 de versuri. In volum si-au gasit locul si textele invitatilor speciali: campionul Ivan Patzaichin, scriitorul Florin Bican, Oana Paula Popa (cercetatoare la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa") si ale initiatoarelor proiectului, dar si eseul foto-literar al fotograful Adi Bulboaca.
 
Lansarea cartii va avea loc online, pe 24 noiembrie, de la ora 14:00, in prezenta autorilor si va fi transmisa pe pagina de Facebook Rowmania.
 
Autorii volumului colectiv sunt: Daniel Abaianit, Teodor Afanase, Andreea Roberta Belu, Emelian Bucur, Bianca Buhaev, Raluca Ioana Buzatu, David Cacencu, Florentina Caramilea, Remus Calin, Sebastian Mihai Cepoiu, Cristian Ciobanu, Ana Maria Condrat, Rares Cozma, Maria Cuzmin, Raul Mihai Cvas, Cosmin Derughin, Irina Diba, Maria Draghici, Maria Feodot, Paula Filimon, Codrin Gheorghe, Diana-Maria Gheorghe, Vlad Hapca, Alexia Florina Haralambie, Danuta-Cristina Iancu, Ionut Valentin Ioica, Alviana Ivanov, Alexandra Lovin, Ana Luchici, Maria Loredana Marcu, Sebastian Andrei Martinov, Razvan Maxim, Cezar Moisa, Andrei Neagu, Toni Nichita, Ana-Maria Pera, Mario Perijoc, Elena Petrica, Gabriela Raucescu, Denisa Teodora Scacioc, Andreea Alexandra Silai, Anastasia Trifonov si Alexandru Tureac. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre delta dunarii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0