Paste cu creveti, praz si spanac
Portii: 4 / Timp de preparare: 10 min. / Timp de pregatire: 20 min.
Ingrediente:
• 400 g de fusilli sau alt tip de paste scurte
• 2 linguri de unt nesarat
• 2 fire de praz (numai partea alba si verde deschis), taiate in jumatate apoi in cubulete
• Sare si piper negru macinat
• 450 g creveti curatati
• Coaja rasa de la 1 lamaie
• 100 g smantana
• 250 g baby spinach
Instructiuni:
1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Scurge-le si pune-le la loc in cratita.
2. Intre timp, incalzeste untulintr-o tigaie cu deschidere mare, la foc mediu. Adauga prazul, ½ linguri de sare si ¼ linguri de piper si amesteca ocazional, pana cand se inmoaie prazul, 3 pana la 5 minute.
3. Adauga crevetii si coaja de lamaie si gateste, scuturand frecvent tigaia, pana cand crevetii capata o culoare uniforma, 4, 5 minute.
4. Adauga smantana si ½ linguri de sare la patele din cratita si da drumul la foc mediu, amestecand, pana cand sosul capata consistenta, 1-2 minute. Adauga amestecul cu creveti si spanacul si scutura bine cratita.
Truc: Daca vrei sa ii dai retetei o aroma mai bogata, adauga o jumatate de pahar de vin alb sec dupa inmuierea prazului. Tine pe foc pana la evaporarea vinului, inainte de a adauga crevetii si coaja de lamaie.
Informatii nutritionale ale retetei/ pe portie
Calorii: 691
Grasimi: 26 g
Grasimi saturate: 15 g
Colesterol: 249 m
Sodiu: 791 mg
Proteine: 38 g
Carbohidrati: 80 g
Zahar: 5 g
Fibre: 7 g
Fier: 9 mg
Calciu: 184 mg
Sursa: http://www.realsimple.com/
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
