Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 destinatii din Romania pentru vacanta de Craciun

de Sunt Fericita la 2020-11-12
6 destinatii din Romania pentru vacanta de Craciun
Ca in fiecare an, la sfarsitul lunii decembrie celebram Craciunul, cea mai mare sarbatoare a lumii crestine, un moment deosebit pentru oameni de toate varstele si un prilej de a petrece cateva zile alaturi de familie si prieteni, in tihna si recunostinta.


Daca vrei sa mergi impreuna cu cei dragi intr-un loc deosebit, unde datinile de Craciun s-au pastrat prin vremuri, iar mesele traditionale sunt ca la mama acasa,    vezi aici oferte de Craciun in Romania.

Destinatiile interne pentru excursii si vacante in aceasta perioada a anului sunt diverse si poti sa alegi regiunea preferata, dintre sugestiile prezentate in continuare.

     1. Maramures

Unul dintre cele mai indragite locuri pentru sarbatorirea Craciunului este, fara indoiala, Maramuresul, cu traditiile lui unice, cu horinca, slana, colindele, costumele populare si delicioasele preparate culinare, vestite in toata lumea.

Tocmai de aceea, daca vrei sa mergi in aceasta zona feerica din nordul tarii, rezerva din timp un pachet turistic complet sau macar locuri de cazare la pensiuni si gospodarii taranesti, ca sa nu risti sa gasesti totul ocupat in decembrie.

Daca ai posibilitatea, mergi cu masina pana acolo, ca sa te bucuri de peisajele splendide din Apuseni, unde iarna este de basm.

     2. Sighisoara

Orasul-cetate al Romaniei, cu povesti despre printi si printese, cu stradute pietruite si unghere boltite este o destinatie excelenta pentru tot anul. 

Dar de Craciun are un farmec aparte, pentru ca aminteste de povestile Fratilor Grimm, iar daca ai noroc si ninge cu fulgi mari, cu siguranta vei simti ca ai pasit intr-un taram magic.

Bucatele traditionale ardelenesti, palinca si vinul fiert cu scortisoara sunt argumente in plus pentru o vacanta de sarbatori la Sighisoara.

     3. Sinaia

O destinatie montana preferata de romani pe tot parcursul anului, Sinaia este un oras perfect pentru un Craciun linistit, cu plimbari la Castelul Peles, Manastirea Sinaia, Schitul Sfanta Ana.

Copiii vor fi bucurosi sa mearga la Muzeul de trenulete , iar iubitorii de natura pot sa parcurga trasee montane, sa viziteze Pestera lui Bogdan sau sa schieze pe partiile din apropiere.

Masa de Craciun va impresiona prin preparatele vanatoresti, care sunt mandria culinara a orasului.

     4. Gura Humorului

O alta destinatie traditionala pentru Craciun este Bucovina, un loc de vis, cu dealuri pline de zapada si casute taranesti pline de farmec. Aici, printre fanete, rauri de munte si ulite inguste, regasiti frumusetea copilariei, ca-n scrierile lui Creanga.

Sunt multe sate si orasele unde sa petreceti o vacanta bucovineana, iar printre cele mai frumoase este Gura Humorului, care, asa cum ii spune si numele, este un loc idilic, cu oameni primitori si bucate traditionale pe care gazdele le ofera, cum altfel, decat la ospete care incep la pranz si se termina a doua zi in zori.

     5. Mamaia

Un Craciun la malul marii nu este chiar cea mai evidenta optiune pentru cei mai multi dintre noi, dar merita sa traiti macar o data farmecul magic al marii sarbatorii in Dobrogea, un taram mitic, unde a inceput crestinismul in Romania.

Aici va puteti bucura de un meniu traditional cu preparate din miel si peste, stropite de vinurile alese din podgoriile de la Niculitel si Murfatlar.

Hotelierii au pregatit pachete turistice avantajoase, care contin si vizite la manastiri, in Constanta sau la cetatile antice din zona Dobrogei.

     6. Delta Dunarii

O destinatie interesanta pentru sarbatorirea Craciunului este Delta Dunarii, pentru ca in aceasta regiune traiesc multe etnii, iar obiceiurile religioase sunt unice, la fel si costumele populare si dansurile traditionale.

Incercati o vacanta de o saptamana, eventual de la Craciun la Anul Nou, ca sa aveti destul timp pentru vizite in Delta, cu catamaranul pe canale, la Padurea Letea, la bisericile vechi din Jurilovca sau Sulina.

 

Alegeti regiunea preferata dintre aceste destinatii din Romania pentru vacanta de Craciun si intampinati cum se cuvine, in pace si belsug, aceasta mare sarbatoare a romanilor!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0