Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat timp este recomandat sa folosesti o crema cu factor de protectie

de Camelia Diaconu la 2018-05-29
Cat timp este recomandat sa folosesti o crema cu factor de protectie
Mai este foarte putin timp pana cand vara isi intra in drepturi depline, iar sezonul estival isi face deschiderea grandioasa. Pentru ca trebuie sa ne pregatim din timp pentru concediile de vara, atat cu alegerea locatiei, cat si a vestimentatiei, cremele care ne vor proteja de razele puternice ale soarelui nu trebuie sa lipseasca din bagaj. Sunt cremele de protectie care ne protejeaza fermitatea pielii, ajutandu-ne sa avem un aspect hidratat si tanar pentru cat mai mult timp. Insa, ca orice alte produse, indiferent de tipul lor, cremele de protectie au si ele o data de fabricatie si de expirare. Iata dupa cat timp expira o crema!


Cand mergem in vacanta ne dorim sa luam tot soarele cu noi si de multe ori nu acordam importanta cuvenita protectiei solare. Cremele cu factor de protectie sunt cel mai important accesoriu pe care trebuie sa il purtam in aceasta vara pentru a ne asigura ca pielea nu sufera modificari, nu se arde si nu isi schimba densitatea. Orice crema are si o data de expirare, aceasta trebuie folosita in timpul valabilitatii, caci dupa ce expira, protectia nu mai este tocmai valabila. Cat timp este valabila o crema?
 
Indiferent cat de mult ai folosit-o, crema de protectie solara expira dupa 12 luni de la data la care ai desfacut-o pentru prima data. Asa ca, daca nu ai cosumat-o pe toata anul trecut, evita sa o refolosesti in acest an direct pe piele. Crema iti poate distruge calitatea pielii deoarece consistenta si puterile acesteia nu mai sunt la fel de puternice ca la inceput. Daca nu gasesti o data de expirare pe ambalaj, insa stii ca ti-a ramas de anul trecut crema, atunci nu o mai folosi. Mai mult de atat, iti poti da seama foarte usor daca a expirat deoarece lotiunea incepe sa se separe, isi pierde din consistenta, iar mirosul devine foarte intepator. 
 
Ce se intampla daca, totusi, folosesti crema expirata direct pe piele?
 
Folosirea unei creme cu factor de protectie solara care este deja expirata nu iti va proteja deloc pielea cat timp este expusa la soare. Proprietatile din compozitia cremei nu mai sunt valabile si tocmai din acest motiv apar arsurile solare chiar daca spui ca ai folosit crema cu factor de protectie, fie el si ridicat. Daca ai o piele sensibila, folosirea unei creme expirate nu va face altceva decat sa irite pielea, sa provoace alergii ale pielii si chiar iritatii si mancarimi. Gradul de infectii poate fi unul foarte ridicat, asa ca acest aspect nu este unul pe care sa nu il iei in seama.
 
De asemenea, este important de stiut faptul ca, indiferent daca o crema cu factor de protectie se mai afla inca in perioada de valabilitate, daca aceasta a stat prea mult in soare, nu mai trebuie folosita direct pe piele pentru cu nu mai are acelasi efect de protectie. 
Pentru un bronz frumos, care sa dureze cat mai mult timp, dar mai ales care sa nu afecteze piele, respecta cu strictete aceste reguli. Pielea poate suferi mult, iar trecerea anilor sa isi spuna mai mult decat ar trebui cuvantul direct pe ten ori la nivelul gatului. Aspectul pielii va fi mult mai imbatranit, pielea se va lasa, iar ceea ce este cel mai inestetic este faptul ca vor aparea pete la nivelul pielii, care nu mai trec. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0