Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trusa de medicamente pentru vacanta: ce trebuie sa aveti in bagaj

de Alina Ilie la 2023-08-01
Trusa de medicamente pentru vacanta: ce trebuie sa aveti in bagaj
O trusa de medicamente bine pregatita poate face diferenta intre a va bucura de o vacanta placuta sau a fi nevoit sa va ocupati de diverse afectiuni in timpul calatoriei. Indiferent de destinatie sau tipul de vacanta pe care il planificati, asigurati-va ca aveti la indemana medicamentele necesare pentru a va mentine sanatatea pe perioada concediului.


Trusa de medicamente pentru vacanta: ce sa NU va lipseasca din bagaj

Analgezice si antipiretice
 
Primele medicamente care nu trebuie sa va lipseasa din trusa pentru vacanta sunt analgezicele si antipireticele, care pot fi de ajutor in tratarea febrei, durerilor de cap sau oricaror alte dureri minore care ar putea aparea in timpul calatoriei. Doua dintre cele mai comune tipuri de medicamente din aceasta categorie sunt Paracetamolul si Ibuprofenul. Acestea sunt disponibile sub forma de tablete sau siropuri si pot fi utile in ameliorarea disconfortului in cazul unei varietati de afectiuni, cum ar fi raceala, gripa sau durerile musculare.
 
Medicamente pentru probleme gastro-intestinale
 
Problemele gastro-intestinale pot aparea la orice pas in timpul calatoriilor, fie ca este vorba de o indigestie usoara sau de diaree. Pentru a fi pregatiti in fata acestor situatii neplacute, este important sa aveti in trusa medicamente adecvate. Antiacidele pot fi de ajutor in cazul arsurilor stomacale si al disconfortului gastric. De asemenea, antidiareicele si antiemeticele pot fi utile in tratarea diareei si a greturilor.
 
Medicamente pentru alergii
 
Alergiile pot fi declansate de o varietate de factori, cum ar fi polenul, mucegaiul, praful, parul de animale sau anumite alimente. Antihistaminicele sunt medicamentele recomandate pentru tratarea simptomelor alergice minore, cum ar fi mancarimea, nasul infundat sau stranutul. Avand aceste medicamente la indemana, va puteti bucura de vacanta fara a fi afectati de alergii neasteptate.
 
Medicamente pentru raceala si gripa
 
O raceala sau o gripa neasteptata poate strica planurile de calatorie si poate reduce placerea de a explora noi locuri. In trusa de medicamente ar trebui sa aveti decongestionante nazale pentru a ameliora congestia si dificultatea respiratorie, medicamente pentru tuse, precum si pastile pentru dureri de gat. Aceste medicamente pot ajuta la controlarea simptomelor neplacute si pot accelera procesul de vindecare, permitandu-va sa va reluati activitatile planificate in timpul vacantei.
 
Tratament pentru arsuri solare
 
Chiar si in destinatiile cu clima mai blanda, expunerea prelungita la soare poate duce la arsuri solare neplacute. In trusa de medicamente de vacanta ar trebui sa aveti un gel sau o crema cu efect racoritor, care contine aloe vera, pentru a calma pielea arsa de soare. De asemenea, asigurati-va ca aveti si o crema cu factor de protectie solara, pentru a preveni aparitia arsurilor solare.
 
Bandaje si dezinfectant
 
Chiar si cele mai mici taieturi sau zgarieturi pot deveni o sursa de disconfort si pot fi predispuse la infectii. In trusa de medicamente ar trebui sa aveti un set de bandaje, plasturi si o solutie de dezinfectat pentru a trata ranile minore inainte de a aplica bandajele. Astfel, puteti preveni infectarea ranilor si puteti continua sa va bucurati de vacanta fara nicio intrerupere.
 
Medicamente pentru rau de miscare
 
Daca sunteti predispus la rau de miscare in timpul calatoriilor, asigurati-va ca aveti la indemana medicamentele potrivite. Acestea pot fi disponibile sub forma de pastile, plasturi sau pulberi. Utilizarea lor poate ajuta la reducerea simptomelor de greata in timpul calatoriilor cu avionul sau alte mijloace de transport.
 
Medicatie personala
 
Daca luati medicamente regulate pentru afectiuni cronice, este esential sa le aveti pentru intreaga perioada a vacantei. Asigurati-va ca medicamentele sunt ambalate in ambalajele originale si ca aveti la indemana retetele sau documentele necesare pentru a le justifica in cazul in care va este cerut.
 
Medicamente pentru afectiuni cronice
 
Daca aveti afectiuni medicale preexistente, cum ar fi diabetul, tensiunea arteriala ridicata sau alte probleme de sanatate, consultati-va medicul inainte de calatorie si asigurati-va ca aveti toate medicamentele necesare in trusa de medicamente de vacanta. 
 
Tratamente locale
 
Daca aveti afectiuni cutanate specifice sau alte probleme medicale care necesita tratamente locale, asigurati-va ca le includeti in trusa de medicamente. Acestea pot fi, de exemplu, creme antifungice pentru micozele cutanate, creme cu corticosteroizi pentru eczeme sau alte medicamente prescrise de medic pentru afectiunile existente.
 
In concluzie, o trusa de medicamente de vacanta bine pregatita este esentiala pentru o calatorie placuta si lipsita de probleme medicale. Asigurati-va ca verificati intotdeauna termenul de valabilitate al medicamentelor si cititi cu atentie prospectele inainte de utilizare. 


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre concediu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre analgezice

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0