Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Respingerea doare. Din fericire, creierul stie sa o abordeze

Respingerea doare. Din fericire, creierul stie sa o abordeze
Nu e niciun secret ca respingerea doare. Asa ca este bine ca exista un sistem pe care creierul il foloseste pentru a amortiza durerea sociala, conform unui nou studiu. Cercetatorii de la Universitatea Michigan Medicakl School au descoperit ca sistemul receptor opioid, cel care produce substante chimice ca raspuns la durerea fizica, elimina opioide si ca raspuns la respingerea sociala.


„Aceste este primul studiu care trage cu ochiul la creierul uman pentru a arata ca sistemul opioid este activat de respingerea sociala”, a declarat doctorul David T. Hsu. „In general, opioidele sunt recunoscute ca fiind eliberate in timpul suferintelor si izolarii de natura sociala a animalelor , dar nu s-a aratat pana acum ca acest lucru se intampla si in creierul uman”, a continuat el.
Concluziile, publicate in revista Molecular Psychiatry, se bazeaza pe tomografii efectuate pe 18 participanti la studiu. Acestia au fost plasati in scenarii false de online dating si au trebuit sa se uite la poze si sa citeasca profiluri false ale altor adulti. Au ales apoi doi dintre acestia. Participantii stiau prea bine ca situatia este una test.
In timp ce participantilor li s-au efectuat ulterior tomografii, li s-a spus ca una din persoanele pe care le alesesera nu i-a placut. Cercetatorii au descoperit ca se produc substante opioide in creier, mai ales in zonele responsabile cu  durerea fizica.
Se pare ca exista o legatura si intre rezistenta participantilor si raspunsul sistemului opioid. Cei mai rezistenti elibereaza mai multe opioide, mai ales in zona amigdala.
Ce este interesant este ca opioidele au fost secretate si cand participantilor li s-a comunicat ca cealalta persoana aleasa ii place, subliniindu-se astfel rolul lor dual, de crestere a placerii si de scadere a durerii
Respingerea sociala face rau la sanatate si asta s-a mai demonstrat in trecut. Un studiu publicat anul trecut in revista Psychological Science arata ca stresorii sociali afecteaza negativ sistemul imunitar.
Un studiu din 2011, tot al Universitatii din Michigan, a demonstrat ca durerea respingerii sociale se simte la fel cu durerea fizica.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0