Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre prieteniile la birou

Ce trebuie sa stii despre prieteniile la birou
Fie ca esti la prima slujba sau la a cincea, este imposibil sa nu te intrebi cum te vei intelege cu colegii de la birou. Uneori, va intelegeti din prima si-ti faci prieteni pe viata, chiar dupa ce ai parasit un loc de munca. Alteori, ti-e greu sa mergi la birou, pentru ca nu prea te intelegi cu nimeni pe acolo. Ambele scenarii sunt rezonabile si exista modalitati prin care sa le faci fata amandurora pentru a da randament la ceea ce te intereseaza in primul rand: slujba ta.


Daca simti o conexiune cu un coleg, este o idee buna sa adancesti relatia? Sau viata la birou si cea personala trebuie separate?
Nu, nu cred ca trebuie separate. De fapt, munca este unul dintre acele locuri unde iti faci prieteni, caci ii vezi zilnic si asiguri consistenta relatiei. In viata „reala” este greu sa te vezi cu cineva zilnic.
Exista reguli in ceea ce priveste relatiile la birou?
Se aplica doua principii: 1) ia-o incet si 2) nu lasa prietenia voastra sa-i excluda pe ceilalti. Prima este foarte importanta. Vulnerabilitatea (impartasirea informatiilor despre tine fara filtru) este una dintrea actiunile care duce la dezvoltarea prieteniei, dar urmeaza niste pasi si nu-ti asuma riscuri prea meri de la un inceput. Nu vrei sa-ti deschizi sufletul in fata cuva in care nu ai inca incredere.
A doua regula se refera la faptul ca trebuie sa te asiguri ca prietenia voastra adauga ceva la dinamica biroului, nu-i exclude pe ceilalti, facandu-i suspiciosi. In vreme ce esti la munca, invita si alte persoane sa stea cu voi la masa de pranz.
Poti (e voie?) sa fii prietena cu managerul tau? Sau, daca esti manager, poti sa fii prietena cu un subaltern?
Raspunsul este mai greu de dat aici, pentru ca nu exista unul care sa li se potriveasca tuturor. Personalitatile noastre, cultura companiei si fisa postului te ajuta la documentarea deciziei. In teorie, raspunsul este da. Putem fi prieteni cu cei care care au un rol diferit de al nostru la locul de munca. Evident, ambele persoane trebuie sa stie ca nu trebuie impartasite informatii confidentiale si nici nu trebuie cerute favoruri. Iar regulile de mai sus (ia-o incet si nu transforma prietenia voastra in ceva inconfortabil pentru ceilalti) se aplica si mai si. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prietenie

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016