Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ONU lanseaza un Grup de Prieteni pentru eliminarea violentei impotriva femeilor si fetelor

de Sunt Fericita la 2020-12-08
ONU lanseaza un Grup de Prieteni pentru eliminarea violentei impotriva femeilor si fetelor
Organizatia Natiunilor Unite (ONU) anunta ca lanseaza un Grup de Prieteni pentru eliminarea violentei impotriva femeilor si fetelor, explica Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa ONU.


Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a participat la lansarea Grupului de Prieteni din cadrul ONU pentru eliminarea violentei impotriva femeilor si fetelor, o initiativa menita sa devina un catalizator al diverselor procese si mecanisme derulate in cadrul multilateral, in acest domeniu.
 
Initiativa a fost lansata prin intermediul unei reuniuni virtuale, in prezenta Secretarului General Adjunct al ONU, doamna Amina Mohammed, fiind moderata de Reprezentatul Uniunii Europene la ONU, Ambasadorul Olof Skoog. Au participat ambasadori, reprezentati ai UN Women, UNICEF, UNDP, precum si ai societatii civile.
 
Crearea Grupului de Prieteni are loc intr-un an aniversar ce marcheaza 25 de ani de la lansarea Platformei pentru Actiune si a Declaratiei de la Beijing, care au coagulat un raspuns international comun pentru realizarea egalitatii de gen la nivel global. In timpul scurt de la anuntarea sa, in grup s-au inscris deja peste 70 de state.
 
Atat Secretarul General Adjunct al ONU, cat si Ambasadorul UE, au evidentiat urgenta actiunii coordonate la nivel international avand in vedere ca, la nivel global, 1 din 3 femei s-au confruntat cu violenta de gen.
 
In calitate de reprezentant al unuia dintre statele fondatoare, Ambasadorul Romaniei la ONU a exprimat convingerea ca grupul va aduce o contributie importanta la constituirea unui raspuns coordonat la nivel onusian pe o tematica atat de actuala - aceea a eliminarii violentei impotriva femeilor si fetelor.
 
Totodata, a trecut in revista actiunile intreprinse de catre Romania in acest domeniu, atat in plan intern, cat si la ONU, circumscrise eforturilor generale pentru asigurarea egalitatii de gen si promovarii drepturilor femeilor si fetelor.
 
Intre acestea din urma se numara: extinderea serviciilor sociale pentru victimele violentei domestice, prin operationalizarea a 42 de locuinte protejate suplimentare si a 84 de servicii specializate pentru sprijin si consiliere vocationala; pastrarea in stare operationala a tuturor serviciilor rezidentiale, in timp ce serviciile de zi au beneficiat de mijloace alternative pentru a continua sa furnizeze asistenta si consiliere (prin Skype, telefon, Whatsapp); implementarea unor programe care vizeaza extinderea serviciilor sociale, in special pentru victimele violentei sexuale si ale violului; consolidarea si extinderea modalitatilor de difuzare a informatiilor cu privire la drepturile victimelor si cu privire la masurile de sprijin pe care le pot accesa; consolidarea si extinderea instrumentelor de comunicare disponibile potentialelor victime, prin instruire suplimentara acordata operatorilor de telefonie gratuita, perfectarea unor parteneriate cu operatori privati pentru o aplicatie dedicata (Bright Sky), precum si prin campanii derulate in cadrul activitatilor zilnice ale victimelor - de exemplu, in lanturile de supermarketuri si pe platformele comerciale online.
 
Subliniind rolul bunelor practici si al utilitatii acestora pentru cresterea eficientei masurilor intreprinse, Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU a dat ca exemplu cooperarea excelenta in acest domeniu derulata de Romania cu Consiliul Europei si a propus ca noul Grup de Prieteni sa devina, la randul sau, o platforma pentru schimbul de bune practici in materie.
 
Organizatia Natiunilor Unite (ONU) este cea mai importanta organizatie internationala din lume. Fondata pe 24 octombrie 1945, dupa Al Doilea Razboi Mondial, are astazi 193 de state membre. Intemeierea ei a constat in semnarea, de catre membrii ei fondatori, a Cartei Organizatiei Natiunilor Unite. Potrivit acestui document, ONU are misiunea de a asigura "pacea mondiala", "respectarea drepturilor omului", "cooperarea internationala" si "respectarea dreptului international".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre onu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre violenta

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0