Rushdie a trimis o copie dupa pasaportul sau administratorilor site-ului. "Au spus ca totul este OK, ca eram cu adevarat chiar eu, dar au insistat ca eu sa folosesc prenumele Ahmed, care apare inainte de Salman in pasaportul meu, un prenume pe care eu nu l-am folosit niciodata".
"Mi-au reactivat contul de pe FB cu numele «Ahmed Rushdie», in conditiile in care lumea intreaga ma cunoaste sub prenumele Salman. Brutele!", a povestit Rushdie.
Salman Rushdie a incercat sa il contacteze direct pe patronul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, pe contul acestuia de pe Twitter: "Unde te ascunzi, Mark? Vino si da-mi prenumele inapoi!".
In lipsa unui raspuns, Rushdie a continuat sa posteze mesaje ironice pe Twitter. "Draga Facebook, fortandu-ma sa-mi schimb numele de pe FB din Salman in Ahmed Rushdie, e ca si cum l-ai obliga pe J. Edgar sa devina John Hoover. Sau, daca F. Scott Fitzgerald ar fi pe Facebook, l-ati fi fortat sa devina Francis Fitzgerald?".
Insa luni seara, scriitorul a avut in sfarsit motive de bucurie: "Victorie! Facebook a cedat! Sunt din nou Salman Rushdie. Ma simt mult mai bine. O criza de identitate la varsta mea nu ar fi fost deloc o situatie amuzanta. Multumesc, Twitter!".
"Tocmai am primit scuze din partea echipei Facebook. Totul e acum dulce si luminos", a adaugat scriitorul.
Salman Rushdie s-a nascut la Bombay (Mumbai), in 1947. La varsta de 13 ani a plecat in Anglia, unde a studiat la prestigiosul King's College din Cambridge. Dupa absolvire, s-a mutat la Karachi, in Pakistan. Dupa o slujba de scurta durata in televiziune, el s-a intors in Marea Britanie si a inceput sa isi construiasca o cariera de scriitor profesionist. A debutat in 1975, cu "Grimus" (Polirom, 1998), dar romanul care l-a impus in lumea literara a fost "Copiii din miez de noapte" (1981, Polirom 2005, 2007 - distins cu premiul Booker, in 1981, si Booker of Bookers, in 1993).
Scriitorul a trait ascuns si sub protectia politiei britanice in anii '90, dupa ce ayatollahul Khomeini l-a condamnat la moarte, in Iran, pentru publicarea "Versetelor satanice", o carte considerata o insulta la adresa culturii islamice. El apare ocazional la televiziune in calitate de invitat al unor talk show-uri si a fost consultant in echipa de productie a emisiunii "Real Time with Bill Maher" produsa si difuzata de HBO. Salman Rushdie a fost si gazda unui episod al emisiunii "Charlie Rose" difuzata de postul PBS in 2006.
Lui Salman Rushdie i-a fost decernat titlul de Cavaler al Imperiului Britanic in iunie 2007. Evenimentul a starnit reactii violente din partea lumii islamice, reactualizand resentimentele pricinuite de publicarea "Versetelor satanice". De asemenea, scriitorul detine titlul de Comandor al Ordinului Artelor si Literelor, cea mai inalta distinctie culturala franceza.
Salman Rushdie a fost in vizita in Romania, la sfarsitul anului 2009.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
