Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creatorul tiramisului a incetat din viata

de SuntFericita.ro la 2021-11-01
Creatorul tiramisului a incetat din viata
Cunoscut la nivel mondial pentru simplitatea cu care trebuie realizat si faptul ca este extrem de delicios, tiramisu a ajuns aproape la toti oamenii de pe Pamant. Creatorul sau a murit, asa ca ar fi bine sa stim cine este!


Ado Campeol, proprietarul restaurantului "Alle Beccherie" din Treviso, un oras din nord-estul Italiei aflat la mica distanta de Venetia, a inceput sa comercializeze faimosul desert in anii 1970.
 
"Odata cu Ado Campeol, decedat astazi la varsta de 93 de ani, Treviso pierde o stea din istoria sa gastronomica (...) In restaurantul lui si datorita intuitiei si fanteziei sotiei sale, s-a nascut unul dintre cele mai renumite deserturi din lume, Tiramisu, certificat de Academia italiana de gastronomie", a scris guvernatorul regiunii Veneto pe contul lui de Facebook.
 
Se pare ca Tiramisu, de acum un produs clasic al gastronomiei italiene, prezent in aproape toate meniurile restaurantelor din Italia, s-ar fi nascut dintr-o eroare comisa de sotia lui Ado Campeol, Alba, si de bucatarul-sef Roberto Linguanotto, potrivit cotidianului Il Corriere della Sera.
 
Reteta prajiturii Tiramisu, a carei denumire inseamna "Trage-ma in sus" ("Ridica-mi moralul"), cunoaste numeroase variante. Tiramisu este preparat in general din oua, zahar, mascarpone, crema genoveza, piscoturi imbibate in cafea rece si cacao.
 
Principiul retetei, foarte simplu, consta in suprapunerea diverselor ingrediente, ale caror arome se intrepatrund si se completeaza.
 
Exista numeroase variante in functie de temperatura (versiunea inghetata), de ingrediente - Tiramisu cu fructe proaspete sau uscate (stafide, zmeura, mango) - sau de alte tipuri de piscoturi (biscuiti cu unt, biscuiti condimentati).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tiramisu

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016