Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cercetatorii spun ca James Bond este alcoolic

Cercetatorii spun ca James Bond este alcoolic
Un grup de medici britanici au analizat minutios opera scriitorului Ian Fleming pentru a dezvalui adevarata natura a agentului 007. Concluzia: cu 92 de unitati de alcool consumate, in medie, in fiecare saptamana, James Bond este un alcoolic, relateaza AFP.


Ii plac trabucurile, alcoolul si femeile. De fapt, una din frazele care il fac recognoscibil este „Martini shaken, not stirred” (agitat, nu amestecat, tr.n.)/ 
Studiul a fost realizat de trei medici britanici si a fost publicat in revista medicala BMJ. 
Cei trei medici britanici au analizat in detaliu 12 romane in care Ian Fleming prezinta aventurile agentului secret britanic, pentru a calcula cu exactitate consumul acestuia de alcool. Si au aflat ca agentul bea in principal cand este in misiune pentru suverana britanica. „Exista o singura referire la consumul de alcool in afara serviciului”, spun ei.
In toate cele 12 carti, Bond consuma in total 1.150 de unitati de alcool (o unitate de alcool echivaleaza cu 10 mililitri sau 8 grame de alcool pur). Excluzand din calcul zilele de inchisoare, de spitalizare sau de convalescenta (cand se presupune ca 007 nu a baut nimic) rezulta 92 de unitati de alcool pe saptamana (sau 736 de grame de alcool pur).
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) plaseaza limita maximala la 210 grame pe saptamana (adica 3 pahare de vin pe zi): dincolo de acest prag, consumul de alcool este considerat ca fiind excesiv. Consumul devine "riscant" începand de la 280 de grame de alcool pur si "nociv" dincolo de 420 de grame.
"Consumul saptamanal de alcool al lui James Bond este de patru ori mai mare decat doza maximala admisa pentru un barbat adult", spune Patrick Davies, medic la Spitalul public din Nottingham, unul dintre autorii studiului.
Daca nu este atent, 007 risca sa dezvolte o maladie a ficatului, ciroza, sa devina impotent, de a se rani grav sau chiar de a muri. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre martini

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0