Maslinele sunt finger food. Adica le poti manca cu degetelele. Pe cele mici baga-le direct in gura, pe cele mari, mananca-le din doua muscaturi. Samburii se inlatura cu degetele si se pun pe marginea farfuriei. Daca bei insa un Martini, apropie-ti maslina de gura prin inclinarea paharului. In cazul in care este infipta intr-o scobitoare, o poti manca oricand.
Ce faci cu supa?
In primul rand, nu o sorbi. In Europa nu se recomanda acest lucru, desi in China da. Daca supa/ciorba vine insotita de garnituri (ardei iute, ceapa), nu le ignora. Cat despre crutoane, pune in bol cu lingura cate iti trebuie si apoi repeta procedeul. Nu sufla in ciorba. Niciodata. Asteapta ca mancarea sa se raceasca.
Painea..
Painea se rupe sau se taie inainte de a fi mancata, in functie de textura (moale sau tare), temeratura (fierbinte sau rece) si forma (lunga si ingusta sau mica si sub forma de cuburi). Painea moale (chiflele, de exemplu) se rupe in doua cu degetele. Se extrage apoi o bucata pentru o inghititura dintr-o jumatate si unsa cu unt. Se repeta procedeul. Painea tare (vezi bruschetele) se taie in jumatate sau in sferturi. Crutoanele se iau cu lingura, nu cu degetele, pentru ca sunt adesea unse cu unt sau trase la tigaie, deci sunt unsuroase.
Cand mananci thailandez...
Trebuie sa te invite cineva sa mananci. De obicei, este vorba despre persoana cea mai in varsta sau cea mai bogata. Daca ajungi sa imparti masa cu un strain, nu initia conversatii, poarta-te ca si cum ati avea mese separate.vei vedea totodata ca ti se ofera lingura si fruculita. Furculita sta in mana stanga si este folosita pentru a pune mancarea in lingura. Nu manca din furculita. Si nu manca tot, caci se considera ca mai vrei o portie. Lasa cateva resturi, dar nu de orez, caci aceasta este considerata o risipa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
