Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 cele mai populare cockteiluri din intreaga lume

de Alina Ilie la 2015-08-26
Top 10 cele mai populare cockteiluri din intreaga lume
Unele retete de cocktail folosite astazi de barmani au fost inventate in timpul prohibitiei din SUA. Primul cocktail care a fost descoperit s-a numit Sazerac. In randurile de mai jos, iata 10 bauturi celebre, care se prepara usor:


Apple Martini (Appletini) -  este un cockteil servit des in cluburi. Contine vodka, suc de mere (sau lichior de mere), zeama de lamaie. Bautura se garniseste  cu o bucata de mar.

Long Island Ice Tea - este un cocktail preparat din rom, vodka, tequila, gin si triplu sec, suc de lamaie sau suc de merisoare si cola. In unele variante cola se inlocuieste cu ceai rece, iar tequila cu coniac. Se poate adauga in bautura si o felie de lamaie.

Bautura a fost inventata in 1972 de un barman in timpul unui concurs intr-un bar din Long Island, New York.

Aceasta bautura se aseamana cu Long Island Ice Tea. Se prepara cu rom, vodka, tequila, gin, lichior de portocale, suc de lamaie si suc de portocale. Tare dar cu o aroma senzationala. Se garniseste cu o felie de portocala.

Pina Colada - acest cocktail contine rom, lapte de nuca de cocos, suc de ananas. Este bautura favorita a celor care vor ceva exotic, racoritor dar nu foarte puternic. Se garniseste cu o jumatate de felie de ananas.

Margarita - Peste tequila se adauga triplu sec, suc de lime si cuburi de gheața. Este servit cu sare pe marginea paharului. Bautura a fost descoperita in 1930 in California.

Caipirinha - bautura nationala a Braziliei se prepara cu cachaca (alcool din trestie de zahar) sau rom alb, zahar brun si suc de lamiie verde. Cuvantul 'Caipira' se refera la persoanele care traiesc in zonele rurale din Braziliei.

Mint Julep - cocktailul care provine din America de Sud contine whiskey Bourbon, puțina apa, zahar granulat, gheata sfaramata si menta. La inceputul anilor 1800 se prepara cu gin, coniac si whiskey.

Mai Tai -  Este o bautura racoritoare si foarte savuroasa. A fost inventat la restaurantul in stil polinezian Trader Vic's din Oakland, California, in 1944. Este un mix interesant de rom alb si rom negru, curacao de portocale, sirop orgeat, suc de limee. In prezent exista peste 10 retete diferite.

Mojito - este un cocktail tradițional cubanez, care a devenit popular la sfârsitul anilor 1980. Contine rom alb, zahar, menta, suc de lamâie, apa minerala. Se serveste in pahare inalte, cu gheata faramitata.

Cosmopolitan - a castigat popularitate in ultimii 20-30 de ani. Ingrediente: vodka, triplu sec, suc de lamâie verde, suc de merisor. Pentru a obtine un cocktail de calitate sucul de merisor trebuie sa fie proaspat, iar triplul sec sa fie neaparat produs de Cointreau.

Iata si alte retete de cocktailuri:

Cocktail Campari si Cocktail Blue Lagoon

Cocktail Daiquiri si cocktail Blue Hawaian

Cocktail Rosy Rum Cosmo

Black Russian

Italian Blossom

Americano

Sursa: therichest.com

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.07 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0