Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine are nevoie de dusmani cand te ai pe tine?

de Alina Negrutiu la 2014-06-16
Cine are nevoie de dusmani cand te ai pe tine?
Ce este autosabotarea? Ei bine, poate ai auzit de expresia a te impusca singura in picior. Adica dorinta de a atinge un obiectiv, dar, in timpul procesului, dai foc la toate podurile de a ajunge la un alt obiectiv mai dezirabil. Toata lumea face cate ceva ce aduce a autosabotare, din cand in cand. Fumezi ultima tigara in fiecare zi, cand iti doresti sa te lasi. Apesi pe butonul de snooze la alarma si intarzii mereu la serviciu. Sau poate iti insulti partenerul in timpul unei certi, stiind ca te vei simti aiurea dupa.


Aceste momente descrise mai sus intra in categoria „ups”, dar numai daca sunt intamplatoare. Totusi, daca acest tip de comportamente devin obiceiuri, ele sunt o problema. De exemplu, daca fumezi suficient de mult, vei avea probleme de sanatate, daca intarzii, iti pierzi job-ul si iti indepartezi partenerul, daca il jignesti constant.
Exista si forme mai grave de autosabotare, cum ar fi rontaitul continuu, pasiunea pentru jocuri de noroc, autoranirea, abuzul de alcool, luptele fizice, suicidul. Lista poate continua. Autosabotarea consta intr-o serie de probleme care se regasesc la nivelul societatii. Poate de aceea citesti si tu acest articol. Vestea buna este ca poti face ceva in aceasta privinta.
Autosabotarea are loc, cel mai adesea, la nivel inconstient. Acest comportament pare natural si logic pentru „victima”, caci ea crede ca nu merita lucruri bune, frumoase, pozitive. Se simte infranta si nu are incredere in sine.
Ce poti face in acest caz?
- asuma-ti responsabilitatea pentru propria viata. Gandeste-te la ce vrei sa obtii si nu iti mai inventa scuze si motive pe care sa le invoci pentru lipsa de control asupra timpului alocat atingerii rezultatului dorit;
- identifica-ti mecanismul de aparare.  Adica ce spui sau ce faci pentru a justifica un comportament distructiv. Identificarea te poate ajuta la ruperea cercului vicios;
- schimba-ti perceptia asupra propriilor abilitati. Daca iti percepi abilitatile ca fiind fixe, vei experimenta sentimente de anxietate cand vei fi in fata unui succes major sau vei performa mai slab in bifarea obiectivelor/sarcinilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiective

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0