Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poate fi ajutat un copil cu dificultati de invatare

de SuntFericita.ro la 2021-10-26
Cum poate fi ajutat un copil cu dificultati de invatare
Copilul tau duce o adevarata lupta cu scoala? Ii este teama sa citeasca cu voce tare, sa iasa la tabla in fata clasei, ii este greu sa scrie un eseu sau sa faca fata unei probleme la matematica?


In timp ce fiecare copil are din cand in cand probleme cu performanta scolara, daca o anumita zona de invatare este in mod constant problematica, ar putea indica anumite vulnerabilitati psihologice cu care copilul se confrunta.

In opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, deficientele sau tulburarile de invatare reprezinta un termen care acopera o varietate de probleme cu care copilul se confrunta la scoala si in viata personala atunci cand se intalneste cu necesitatea de a asimila lucruri noi. “Un handicap de invatare nu este insa o problema de inteligenta sau motivatie. Copiii cu dizabilitati de invatare nu sunt lenesi, prosti sau lipsiti de entuziasm. De fapt, cei mai multi sunt constienti de lipsurile lor, iar dificultatea de a le depasi le scade stima de sine si le ingreuneaza copilaria. Cele mai frecvente tipuri de dizabilitati de invatare implica probleme legate de lectura, scriere, matematica, rationament, ascultare si comunicare”, explica Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Copiii cu dizabilitati de invatare sunt la fel de inteligenti ca restul copiilor

Dificil in constientizarea problemei este nivelul de constientizare si acceptare pe care il manifesta parintii. Niciun parinte nu vrea sa-ti vada copilul suferind, in acelasi timp insa cei mai multi parinti se tem ca atragand atentia asupra problemelor de invatare si adaptare ale copilului, acesta ar putea fi etichetat drept “incet”, “neadaptat” sau “needucat”.“Cele mai important lucru de retinut pentru parinti este ca majoritatea copiilor cu dizabilitati de invatare sunt la fel de inteligenti, curiosi si dornici de a invata ca si ceilalti copii care aparent se descurca mai bine. Piedicile aparute au in general alte cauze emotionale, care pot avea o legatura directa cu modul in care percep scoala, modul in care s-au integrat in mediul social sau felul in care au interpretat evenimentele si mediul familial”, explica Eugen Popa.

Cum iti dai seama ca ai un copil cu dizabilitati de invatare?

Nu este intotdeauna usor sa identifici dizabilitatile de invatare. Din cauza variatiilor largi, nu exista niciun simptom sau profil pe care sa-l poti considera clasic ca dovada a unei probleme. Cu toate acestea, unele semne de avertizare sunt mai frecvente decat altele, iar cele mai comune sunt:

    - Probleme cu pronuntarea cuvintelor
    - Confuzia cuvintelor de baza atunci cand citeste
    - Exprima in mod gresit cuvinte si face erori frecvente
    - Dificultati de memorare
    - Ii place sa citeasca si sa scrie, dar evita citirea cu voce tare
    - Probleme in comunicarea in fata clasei
    - Dificultati in a-si aminti experiente recente
    - Dificultate in urmarea directiilor sau rutinelor de invatare

Problemele nu se rezolva de la sine, ele se vor sedimenta

Daca ai observat dificultatile de adaptare ale copilului tau sau problemele de invatare, nu te gandi ca ele se vor rezolva in timp, “o data cu varsta”. De obicei, o data cu cresterea in varsta, problemele se sedimenteaza si mai bine si pot ataca si alte aspecte ale personalitatii.

“Copiii timizi, care in timp incep sa para mai indrazneti, de cele mai multe ori gasesc cai de a afisa o imagine diferita pentru a se integra in societate, insa in interiorul lor se confrunta cu aceeasi teama teribila si cu aceleasi simptome fizice care nu pot fi inlaturate la nivel constient. Cu cat actionezi mai rapid si ii oferi copilului sprijinul de care  are nevoie, cu atat ii oferi sansa de a-si atinge adevaratul potential. Scoala este o zona cu o dificultate semnificativa pentru multi copii. Copiii pot obtine o imbunatatire semnificativa a increderii de sine si a capacitatii de a reusi prin hipnoterapie”, declara Eugen Popa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre invatamant

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016