Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum preparam carnea de pui cruda - cele mai frecvente greseli

de Camelia Diaconu la 2019-10-16
Cum preparam carnea de pui cruda - cele mai frecvente greseli
Carnea de pui este ideala pentru o multime de retete rapide. Se prepara simplu, poate fi pregatita la cuptor, pe gratar sau prajita la tigaie. Insa, daca nu este pregatita corect si gatita cu atentie, carnea cruda de pui poate provoca o serie de probleme pentru sanatate. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care multi dintre noi le facem atunci cand pregatim carnea cruda de pui!


Intalnita des in retete pentru ca are un gust delicios, carnea de pui are nevoie de o ingrijire speciala daca vrei sa fie si sanatoasa. Pentru ca are un pret mai scazut fata de alte tipuri de carne, oamenii sunt de parere ca se prepara cel mai usor si nu exista niciun pericol daca o pastreaza cruda in frigider pentru mai multe zile la rand. Iata cum sa pregatesti carnea de pui pentru a evita riscurile:
 
  • Nu lasa carnea cruda descoperita pentru mult timp. Daca vrei sa dezgheti carnea de pui, atunci nu uita de ea prea mult timp pe masa. Daca sta prea mult timp intr-o temperatura ridicata, carnea cruda de pui poate dezvolta bacterii si poate duce la toxiinfectie alimentara.
     
  • Nu lasa carnea cruda intr-un loc la intamplare. Sa nu crezi ca daca ai lasat-o in frigider totul este in siguranta. Ai grija pe ce raft din frigider o lasi si daca nu exista riscul sa se scurga zeama de la carne si pe alte alimente. Foloseste recipiente optime pentru carnea cruda pentru a evita contaminarea altor produse alimentare din frigider.
  • Atentie la felul in care marinezi carnea. Daca este marinata inainte de a fi gatita, carnea de pui va avea un gust mult mai fraged si nu se va mai usca in timpul prepararii. Insa, carnea nu trebuie lasata la marinat la temperatura camerei deoarece poate provoca probleme digestive. Este recomandat sa marinezi carnea intr-o punga speciala care se inchide ermetic si sa o pastrezi la frigider. Dupa ce ai pus carnea la cuptor, arunca punga pentru a evita raspandirea microbilor.
  • Nu trebuie sa folosesti aceleasi ustensile cand gatesti. Daca ai preparat carnea cruda cu ajutorul catorva ustensile, atunci renunta la ele si foloseste altele curate in momentul in care vrei sa faci o garnitura, spre exemplu. Daca ai taiat carnea cruda cu un cutit, nu folosi acelasi cutit si pentru cartofi.
  • Nu lasa carnea cruda langa alte alimente. Pentru a evita contaminarea altor ingrediente, cel mai bine este sa cureti foarte bine instrumentele pe care le-ai folosit pentru carnea cruda. Ai un tocator de lemn, atunci spala-l foarte bine dupa ce l-ai folosit cu carnea.  Il poti dezinfecta cu zeama de lamaie si il poti refolosi. Evita pe cat de mult posibil contaminarea altor ingrediente cu zeama de la carnea cruda.
  • Nu uita sa te speli intotdeauna pe maini. Spala-te pe maini ori de cate ori ai intrat in contact cu carnea cruda. Dupa ce condimentezi carnea si vrei sa pui mana pe alte alimente, spala-te pe maini. Daca vrei sa atingi orice vas, spala-te pe maini inainte si tot asa. Nu contamina niciun alt obiect cu zeama de carne de pui cruda. 
Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
    Slabeste rapid
    si scapa de toxine!
    Iti oferim un Raport Special GRATUIT
    "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
    Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
    Adauga mai jos adresa ta de email
    si primesti Raportul Gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016