Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum putem reduce stresul la locul de munca, prelungind speranta de viata

de Sunt Fericita la 2021-08-20
Cum putem reduce stresul la locul de munca, prelungind speranta de viata
De-a lungul ultimilor ani s-a demonstrat faptul ca stresul la locul de munca poate reduce semnificativ speranta de viata. Aceasta concluzie se aplica in mod deosebit in Romania, tara in care angajatii au un nivel de munca mai ridicat si un program mai intens decat majoritatea colegilor lor din tarile europene.


Ce pot face angajatorii pentru a asigura nevoile de confort psihic si fizic ale angajatilor lor? Isi pot transforma spatiile de birouri in zone sanatoase, corect adaptate la cerintele cotidiene, in doar trei pasi.

"Companiile prezente pe piata locala au inceput sa tina cont de faptul ca un angajat sanatos si fericit este mai productiv decat unul bolnav si frustrat. Iar desi tara noastra este cunoscuta si pentru o forta de munca low-budget, companiile au inceput sa investeasca din ce in ce mai mult in confortul angajatilor", a declarat Iuliana Carata, cofondator Techno Office - unul dintre principalii jucatori ai  pietei locale de furnizori de solutii complete pentru amenajarea spatiilor de birouri,

Cele mai importante aspecte care ajuta la mentinerea unui ambient sanatos la locul de munca vizeaza utilizarea unui mobilier adecvat, instaurarea unor zone de recreere, precum si initierea unor programe flexibile pentru angajati.

Alegerea unui mobiler ergonomic trebuie sa tina cont, in primul rand, de mobilitatea pe care o permite utilizatorului. In plus, selectarea produsului, trebuie sa tina cont si materialelor din care acesta este confectionat, efectul asupra organismului si durabilitatea sa in exploatare.

"Corpul nostru nu este conceput pentru sezut ore indelungate pe scaun, dimpotriva. Avem nevoie de tensiuni alternative, miscari neregulate si non-repetitive pentru a funtiona corect, inclusiv mental. Amorteala, oboseala si stresul somatic sunt primele efecte ale nerespectarii acestei realitati. Iar timpul in care un angajat sta tintuit in scaun ii afecteaza performanta mai mult decat ne imaginam.  De aceea, un scaun ergonomic cu reglaje si mecanisme adecvate,  trebuie sa ne scuteasca macar de durerile lombare, cervicale sau binecunoscutele crize de nerv sciatic. Si calculand pierderile, aflam ca putine companii isi permit luxul unui scaun ieftin", a completat, la randul sau, Mircea Ilas, Designer Techno Office.

Companiile mai pot veni in ajutorul angajatilor cu o amenajare informala a spatiilor comune, precum salile de sedinta sau chiar o incapere special dedicata pauzelor de relaxare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre loc de munca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre angajati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durata de viata

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0