Sunt de acord cu politica de cookie

Cum sa faci cei mai pufosi cozonaci pentru Paste

de SuntFericita.ro la 2020-04-09
Cum sa faci cei mai pufosi cozonaci pentru Paste
Mai este foarte putin pana la Paste si deja ne gandim care sunt bunatatile pe care le vom pune pe masa. Pentru ca este perioada in care cozonacul este vedeta, ne-am gandit sa iti venim in ajutor si sa iti aducem cea mai simpla reteta prin care poti obtine cei mai pufosi cozonaci.


Timpul este scurt si nu ai nevoie de retete complicate, care sa iti ocupe mult timp, ci ai nevoie de o reteta de cozonac, care sa ofere un rezultat prin care sa te evidentiezi datorita gustului perfect aromat. 
 
Trebuie sa stii ca, inainte de toate, secretele unor cozonaci pufosi constau in cateva elemente precum:
 
- Ingredientele trebuie sa fie proaspete, inclusive drojdia. Se poate folosi si drojdie uscata, la pliculet, insa pentru un gust mai bun, este recomandata drojdia proaspata. 
- Toate ingredientele trebuie lasate la temperatura camerei inainte pentru a nu fi reci in momentul in care le folosesti. In momentul in care acestea iau contact cu drojdia, daca sunt prea reci, cozonacul nu va mai creste la fel de mare. Deci, cel mai bine este sa ai la indemana toate ingredientele caldute, la temperatura camerei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar


Lucrare adresata invatatorilor institutorilor profesorilor din invatamantul primar Teste rezolvate pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar contine 25 de teste REZOLVATE dupa modelul testelor oficiale create de M E C perfect adaptate cerintelor programei de examinare in 2020   Testele respecta programa examenului...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ca si ingrediente, pentru cozonacii pufosi ai nevoie de urmatoarele:
- 1 kg de faina;
- 6 oua;
- 300 de grame de unt ori margarina;
- Doua pahare medii de lapte;
- Doua pahare de zahar;
- 50 de grame de drojdie;
- ¾ lingurite de sare;
- Praf de vanilie;
- Stafide sau nuca, dupa preferinte.
 
Mod de preparare:  Se inmoaie drojdia in laptele caldut, la temperatura camerei si se adauga peste jumatate din cantitatea de faina. Se amesteca bine, bine pana in momentul in care nu se mai vede nicio alta urma si se lasa sa creasca intr-un loc cald. Dupa ce s-a dublat volumul compozitiei, se adauga galbenusurile care au fost initial frecate cu zaharul si praful de vanilie, dar si untul si se amesteca tot. Se adauga si albusurile  spuma, dar si restul de faina. Tot aluatul se mai framanta bine, dupa care se acopera si se mai lasa intr-un loc cald. Dupa ce aluatul a crescut din nou, se adauga stafidele sau nucile, ori ambele, se amesteca si se pune in forme. 
Inainte de a-i pune in forme, trebuie sa le pregatesti. Se pune pe fundul formei hartie alba, care a fost unsa pe o parte si pe alta cu unt, iar peretii formei se ung foarte bine cu unt topit.
 
Se pune aluatul pentru cozonaci in forme, aluatul trebuie sa acopere o treime din inaltimea formei pentru cozonaci si se mai lasa la cald, acoperite cu un prosop de bucatarie pana in momentul in care aluatul a crescut cat inaltimea totala a formei. 
Cand este gata pentru cuptor, cozonacul se unge cu un ou batut si se introduce la cuptor pentru aproximativ o ora. 
Cozonacul poate reprezenta desertul ideal pentru masa de Paste, chiar si pentru cei mai pretentiosi musafiri!
Invata aici si cum sa prepari cel mai bun panettone de casa


Sursa foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.36 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

    Spune-ne opinia ta despre "Cum sa faci cei mai pufosi cozonaci pentru Paste"

    Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


    3 - 1 =

    Cele mai citite articole

    Echilibrul hormonal este extrem de important si trebuie sa ii acorzi o atentie aparte. Continua mai ...
    Stiai ca orezul alb trebuie evitat? Iata de ce!
    Bucataria maghiara este apreciata in multe zone din Europa Centrala si de Est, in special in acele ...

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    Nr. 5- Mancatul inainte de somn este total neindicat! Mancatul seara este neindicat doarece in ...
    Pare foarte interesanta prin varietatea alimentelor pe care le poți consuma. Mulțumesc.
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0