Ingrediente necesare pentru panettone de casa
- 420 g de faina;
- 3 oua;
- 60 ml de apa;
- 60 ml de lapte;
- un plic de drojdie uscata (aproximativ 7 g);
- 5 linguri de unt aflat la temperatura camerei;
- 100 g de zahar tos;
- 100 -120 g de stafide;
- 50 g de merisoare confiate ori deshidratate;
- o esenta de vanilie;
- doua linguri de coaja de portocala confiata;
- coaja de citrice proaspat rasa (lamai, portocale, mandarine, etc);
- sare.
Metoda de preparare pentru panettone de casa
Mai intai, amesteca intr-un bol apa, laptele si drojdia, dupa care lasa mixul la dospit timp de cateva minute, pana cand se formeaza spuma. Adauga dupa aceea 4 linguri de faina si una de zahar. Combina ingredientele pana cand obtii o compozitie omogena. Acopera vasul si pune-l la cald timp de jumatate de ora.
Intre timp, bate ouale cu zaharul ramas pana cand se topesc cristalele de zahar. Adauga esenta de vanilie si coaja de fructe citrice rasa. Apoi adauga maiaua crescuta, faina, untul la temperatura camerei, putina sare si framanta de mana 20 de minute. Daca ai un robot de bucatarie, este suficient sa framanti in jur de 10 minute. Dar nu uita ca, dupa primele minute de framantat, trebuie sa presari stafidele, merisoarele si coaja de portocala confiata.
Dupa aceea, rastoarna aluatul pe un blat pe care ai presarat initial faina. Framanta-l cateva minute, apoi pune-l intr-un castron mare si unge-l cu putin ulei. Se lasa compozitia la dospit cateva ore, timp in care dimensiunea se va tripla.
Dupa aceea pune compozitia crescuta din nou pe blat si mai framanta-l cateva secunde cu faina. Unge o forma de tort, una mai ingusta, daca vrei ca panettone de casa sa arate la fel ca cel din comert. Intinde ulei pe partea de sus a compozitiei si mai lasa iar la crescut. Daca nu mai ai rabdare, poti sa introduci direct panettone de casa in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 de minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, realizeaza testul scobitorii.
Rasfata-te cu cea mai buna reteta de panettone de casa. O intrece pe cea din comert!
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
