Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum prepari panettone de casa

de Viorica Ghinea la 2020-12-09
Cum prepari panettone de casa
Panettone, popularul cozonac italian, a cucerit inimile si papilele gustative ale tuturor. Daca vrei sa incerci sa faci singura o astfel de reteta, te insotim pe parcursul procesului culinar. Invata sa faci panettone de casa dupa reteta de mai jos! Iti promitem ca va iesi delicios!


Ingrediente necesare pentru panettone de casa


- 420 g de faina;

- 3 oua;

- 60 ml de apa;

- 60 ml de lapte;

- un plic de drojdie uscata (aproximativ 7 g);

- 5 linguri de unt aflat la temperatura camerei;

- 100 g de zahar tos;

- 100 -120 g de stafide;

- 50 g de merisoare confiate ori deshidratate;

- o esenta de vanilie;

- doua linguri de coaja de portocala confiata;

- coaja de citrice proaspat rasa (lamai, portocale, mandarine, etc);

- sare.

Metoda de preparare pentru panettone de casa


Mai intai, amesteca intr-un bol apa, laptele si drojdia, dupa care lasa mixul la dospit timp de cateva minute, pana cand se formeaza spuma.  Adauga dupa aceea 4 linguri de faina si una de zahar. Combina ingredientele pana cand obtii o compozitie omogena. Acopera vasul si pune-l la cald timp de jumatate de ora.

Intre timp, bate ouale cu zaharul ramas pana cand se topesc cristalele de zahar. Adauga esenta de vanilie si coaja de fructe citrice rasa. Apoi adauga maiaua crescuta, faina, untul la temperatura camerei, putina sare si framanta de mana 20 de minute. Daca ai un robot de bucatarie, este suficient sa framanti in jur de 10 minute. Dar nu uita ca, dupa primele minute de framantat, trebuie sa presari stafidele, merisoarele si coaja de portocala confiata.

Dupa aceea, rastoarna aluatul pe un blat pe care ai presarat initial faina. Framanta-l cateva minute, apoi pune-l intr-un castron mare si unge-l cu putin ulei. Se lasa compozitia la dospit cateva ore, timp in care dimensiunea se va tripla.

Dupa aceea pune compozitia crescuta din nou pe blat si mai framanta-l cateva secunde cu faina. Unge o forma de tort, una mai ingusta, daca vrei ca panettone de casa sa arate la fel ca cel din comert. Intinde ulei pe partea de sus a compozitiei si mai lasa iar la crescut. Daca nu mai ai rabdare, poti sa introduci direct panettone de casa in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 de minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, realizeaza testul scobitorii.


Rasfata-te cu cea mai buna reteta de panettone de casa. O intrece pe cea din comert!


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cozonac

Cele mai citite articole

Bateria auto este una dintre componentele esentiale ale masinilor noastre, iar din acest motiv ...
La un moment dat in viata, aproape oricine v-a simti nevoia alegerii unei banci la care sa aplice ...
De abia ai asteptat sa porti rochia favorita in sezonul cald, costumul de baie la sesiunile de ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Gateste sanatos: Top 5 retete Bio
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0