Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa mananci sushi

Cum sa mananci sushi
Daca nu ai mancat niciodata mancare japoneza, te vei simti intimidata la inceput, dar, ca in cazul tuturor felurilor de mancare, sushi-ul este menit sa te faca sa te simti bine. Exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti insa.


Sushi se refera la felul de mancare compus din  orez fiert rece aromatizat cu otet, asezat in forme ce pot fi luate intr-o singura inghititura si apoi acoperite cu peste crud sau preparat. Exista si rulori cu peste, oua sau legume impaturite in iarba de mare.
Pasul 1: La ce sa te astepti
Pe masa vei gasi un servet, o farfurie, un bol mic, numit hashi oki, pe care iti vei pune betisoarele si o farfurioara adanca in care vei turna sos).
Pasul 2: Bauturile
Poti incepe masa cu un sake cald. Aceasta este o bautura alcoolica asemanatoare vinului facuta din orez frementat. Se obisnuieste apoi sa treci la ceai verde sau bere. Ceaiul verde trebuie gustat din cupe mici fara manere. Daca esti femeie, se obisnuieste sa tii cupa cu o mana, iar cu cealalta sa-i sustii partea inferioara.
Paul 3: Betisoarele
Desi este mai usor sa mananci bucati mai mari de sushi cu degetele, trebuie sa folosesti si betisoarele pentru bucatiel mai mici si pentru sashimi, feliutele subtire de peste cu care incepi masa.
Cel mai probabil, vei folosi betisoare de lemn.
Cand selectezi o bucata de sushi de pe un platou, foloseste partea mai lata a betisoarelor pentru a lua sushi-ul de pe platou, nu partea pe care o pui in gura.
Nu oferiti niciodata mancare unei alte persoane folosind betisoarele tale, caci acest gest este parte a unui ritual japonez de inmormantare si este, prin urmare, ofensator.
Pasul 4: Sos de soia
Sosul japonez de soia este, probabil, cele mai des intalnit sis pentru sushi si sashimi. Pune un pic de sos in bolul potrivit. Nu inmuia prea tare, caci vei fi considerata lacoma si risipitoare. Poti sa-ti mai torni apoi.
Pasul 5: Wasabi
Aceasta este o pasta verde care merge alaturi de majoritatea preparatelor sushi. Pune un pic pe bolul de sos si amesteca cu sosul de soia cu betisoarele. Nu exagera, caci vei acoperi aromele subtile ale sushi-ului si il poti jgni pe bucatar.
Pasul 6: Cum mananci sushi
Trebuie sa incepi cu sashimi, feliile de peste crud. Ia-le cu betisoarele si bucura-te de aroma.
Fa apoi mutarea la orez, pe care-l amnanci cu mana sau cu betisoarele.
Pune sushi-ul in gura cu pestele in jos, pentru a simti aroma pestelui in gura, nu pe a orezului.
Pasul 7: Mananca tot din farfurie
Pe cat posibil. Incearca sa nu lasi mancare pe farfurie. Este considerat un gest nepoliticos.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.35 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sushi

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0