Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ne imbracam corect pentru a nu suferi de frig

de Alina Ilie la 2017-01-11
Cum sa ne imbracam corect pentru a nu suferi de frig
Pentru a ne feri de afectiunile de sezon, pe langa alimentatia sanatoasa este important si modul in care ne imbracam. Cand temperatura de afara este scazuta, vasele de sange se contracta pentru a limita pierderile de caldura. Cand frigul se asociaza cu umiditatea ridicata, organismul pierde mai multa energie pentru a se adapta. Cum ne putem mentine iarna temperatura corpului la valori normale?


Uita de sintetice, investeste in haine de corp calduroase din materiale naturale si nu o sa regreti. Mai mult, ele nu trebuie sa fie stramte pentru ca impiedica circulatia corecta a sangelui in tot organismul. Poarta mai multe randuri de haine subtiri decat una si groasa.

Hainele din lana sunt excelente in sezonul rece datorita modului unic prin care regleaza fluctuatiile de temperatura ale corpului si il ajuta sa aiba o temperatura constanta.

Studiile arata ca cea mai mare cantitate de caldura este pierduta prin scalp. In acest sens, din garderoba ta nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma caciula, palaria sau fesul din materiale groase, precum lana.

Mainile sunt si ele tinta predilecta a gerului. Manusile de piele sau din materiale sintetice rezistente si captusite cu Primaloft sau cu izolatie Thinsulate sunt o solutie calduroasa.

Foarte importanta este si incaltamintea. Fie ca alegi cizme, bocanci sau ghete, incaltamintea trebuie sa aiba talpa solida, inalta, care iti vor tine picioarele calde si uscate. Poarta soseste din lana fina de oaie merinos sau din lana combinata cu fibre sintetice.

De asemenea, este recomandat sa porti pantaloni impermeabili.

Cat despre geaca, este bine ca aceasta sa fie facuta din materiale rezistente la uzura si intemperii (Pertex, Goretex), iar umplutura sa fie din puf de gasca sau din Primaloft, un echivalent sintetic alternativ la caldura oferita de puf.
Pe sub geaca, poti purta bluze din aceeasi lana fina, dar extrem de calduroasa, care te vor scuti de pulovere groase, grele si aspre.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre manusi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caciula

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0