"Studii de la institute prestigioase din intreaga lume arata ca autosugestionarea are o rata de succes foarte mica... ceea ce e corect, dar totusi incomplet. Intr-adevar, autosugestionarea nu ar fi eficienta cata vreme este realizata doar la nivel de minte constienta. Daca eu imi spun mereu: Ma las de fumat, ma las de fumat, ma las de fumat... dar la nivel profund, subconstient nu am accesat nevoia care ma face sa fumez, atunci nu am facut decat sa ma pacalesc si nu voi reusi sa ma las de fumat. In cel mai bun caz voi renunta pentru scurt timp dar ma voi intoarce la acest viciu destul de repede", declara Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.
"Nevoia de a fuma are la baza o cauza emotionala. Este nevoia de a satisface o dorinta interioara necunoscuta mintii constiente. Cei mai multi oameni declara ca fumeaza pentru a se relaxa, social, din obisnuita sau din placere. Este totusi imposibil ca doar aceste 4-5 motive sa fie singurele cauze care fac ca peste 2 miliarde de oameni sa se apuce de fumat. Cauza este intotdeauna una profunda, personala, emotionala si, de cele mai multe ori, necunoscuta fumatorului", continua Eugen Popa.
Ca sa scapam de fumat, trebuie sa descoperim stresul interior care ne provoaca aceasta nevoie de a fuma.
In opinia specialistului, multi oameni nu reusesc sa se lase de fumat deoarece privesc acest obicei ca fiind unul de sine statator si nu ca ceea ce este de fapt cu adevarat: o reactie de auto-aparare fata de stresul interior, de angoasa, anxietate etc. "Fumatul este un rezultat, nu o cauza. Unii fumeaza pentru ca sunt nervosi, deci trebuie sa identifice cauza nervozitatii lor, altii fumeaza pentru ca se simt singuri, deci trebuie sa descopere si sa rezolve factorul care-i determina sa se simta asa", considera specialistul.
"Daca factorii de stres, care au declansat prima data acest obicei, nu au fost descoperiti si rezolvati, omul va folosi fumatul ca raspuns la orice factor de stres. In timp, factorii de stres se vor inmulti, iar fumatorului ii va fi din ce in ce mai greu sa se lase de fumat deoarece acesti stimuli nocivi ii vor ocupa tot timpul", declara Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.
Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a renunta la fumat:
- Atunci cand simti ca vrei sa fumezi, asteapta 1 minut inainte de a face asta;
- Daca totusi continui cu actiunea de a fuma, extinde cat mai mult timpul pana aprinzi tigara si tragi din ea. Prelungeste fiecare gest in parte.
- Trage 1 fum si apoi asteapta 30-60 secunde pana il tragi pe al doilea.
Aceste metode simple sunt doar "de avarie". Adevarata eliberare consta in identificarea cauzei sau cauzelor primordiale iar acest lucru se poate realiza extrem de usor folosind tehnici cum ar fi Regresia Hipnotica, Tehnica Centru, Tehnica Resurselor Interioare.
Folosind aceste tehnici putem descoperi cauza stresului pentru ca apoi sa il eliberam si astfel, dispare si nevoia de a fuma. Mai multe detalii despre aceste metode aflati pe www.eugencpopa.ro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
