Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De cand s-a modificat Codul Muncii, amenzile pentru munca la negru au depasit 75 de milioane de lei

De cand s-a modificat Codul Muncii, amenzile pentru munca la negru au depasit 75 de milioane de lei
Amenzile date pentru munca la negru au depasit 75 de milioane de lei in primele cinci luni de la modificarea Codului muncii, perioada in care au fost inregistrate peste un milion de contracte individuale de munca in Registrul General de Evidenta a Salariatilor, informeaza Inspectia Muncii.


In perioada 2 mai-30 septembrie au fost organizate 37.648 de actiuni de control pentru reducerea muncii nedeclarate, 3.622 de angajatori fiind depistati si sanctionati pentru utilizarea fortei de munca fara forme legale de angajare. Cele mai multe cazuri de munca la negru au fost depistate la angajatori din constructii - 1.005, comert - 891, prestari servicii - 492 si firme ce ofera servicii de paza - 75.

In urma controalelor au fost depistate in total 8.351 de persoane fara forme legale de angajare si au fost constatate 136.863 de deficiente atat in domeniul relatiilor de munca, cat si al securitatii si sanatatii in munca. Pentru aceste deficiente au fost santionati 28.193 de angajatori, inspectorii de munca dispunand si 140.672 de masuri pentru remedierea neconformitatilor.

Din cele 57.864 de sanctiuni contraventionale date, 3.617 au fost pentru munca fara forme legale de angajare. Valoarea totala a amenzilor este de 75.465.700 de lei, din care 52.065.500 de lei (aproximativ 12 milioane de euro) au fost date pentru munca fara forme legale.

Potrivit Inspectiei Muncii, in cele cinci luni de la modificarea Codului Muncii au fost incheiate 1.119.352 de noi contracte de munca.

Cele mai multe contracte individuale de munca au fost incheiate in domenii precum: industria prelucratoare (223.394), comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor (210.549), constructii (182.858), tranzactii imobiliare (83.534), hoteluri si restaurante (74.761), transport si depozitare (68.466), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (61.549), agricultura, silvicultura si pescuit (34.742), activitati profesionale, stiintifice si tehnice (29.683), alte activitati de servicii (27.335), invatamant (23.892), activitate economica nespecifica (19.853), sanatate si asistenta sociala (19.404), informatii si comunicatii (13.822), intermedieri financiare si asigurari (10.703), activitati de spectacole, culturale si recreative (7.290), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (6.354), distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de contaminare (6.202), industria extractiva (6.041), administratie publica si aparare, asigurari sociale din sistemul public (5.550).

"In perioada 2 mai-30 septembrie 2011, in timpul actiunilor de control au fost intocmite un numar de 1.596 dosare penale referitoare la fapte comise in legatura cu utilizarea fortei de munca, au fost solutionate un numar de 839 dosare penale, intr-un numar de 700 dosare penale s-a dispus inceperea urmaririi penale, iar in 139 dosare penale au fost propuse alte solutii.

De asemenea, cele peste un milion de contracte individuale de munca inregistrate in Registrul General de Evidenta a Salariatilor, in aceeasi perioada, reprezinta pentru Inspectia Muncii un indicator al eficientei actiunilor de control", se arata intr-un comunicat al Inspectiei Muncii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre munca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muncii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre activitati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre servicii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0