Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde e cel mai bine sa muncesti

Unde e cel mai bine sa muncesti
Si totusi munca nu trebuie sa fie stresanta. Dimpotriva, munca poate fi o ancora pentru bunastare psihica, o cale de stabilire a identitatii si a pastrarii stimei de sine.


Daca privim cu atentie, constatam ca in lumea organizatiilor exista mai multe teme nelinistitoare. Una dintre cele mai importante este cea a stresului provocat de munca. Statisticile imbolnavirilor, performantele nesatisfacatoare si absenteismul ne prezinta un tablou dramatic al disfunctiilor de la locul de munca.

In multe organizatii, balanta inclina atat de mult spre viata profesionala in detrimentul celei personale, incat aceasta din urma pare sa nici nu mai existe. Peste tot auzi numai povesti de groaza despre supraincarcarea angajatilor, despre atributii care se bat cap in cap, despre comunicarea slaba, despre lipsa oportunitatilor in cariera, despre inechitatea sistemelor de evaluare a performantelor... Toate acestea duc la reactii depresive, simptome de suferinta fizica, abuz de alcool, tulburari de somn.

Si totusi munca nu trebuie sa fie stresanta. Dimpotriva, munca poate fi o ancora pentru bunastare psihica, o cale de stabilire a identitatii si a pastrarii stimei de sine. Ideea lui Sigmund Freud ca sanatatea mentala se bazeaza  pe „Lieb und Arbeit” (dragoste si munca) suna a adevar. Dar pentru ca munca sa fie un lucru sanatos, organizatia trebuie sa se preocupe si de dimensiunea psihologica. Intr-o organizatie care reuseste asa ceva, obtinerea unui rezultat tangibil in munca ii ofera angajatului un sentiment de stabilitate, intr-o lume atat de instabila si imprevizibila cum e cea in care traim.

Prin urmare, unde e cel mai bine sa muncesti? In acea organizatie in care liderii isi asuma responsabilitatea pentru crearea unui mediu de munca sanatos, care sa-i faca pe oameni sa se „simta bine in propria piele”.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre munca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre loc de munca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0