In multe organizatii, balanta inclina atat de mult spre viata profesionala in detrimentul celei personale, incat aceasta din urma pare sa nici nu mai existe. Peste tot auzi numai povesti de groaza despre supraincarcarea angajatilor, despre atributii care se bat cap in cap, despre comunicarea slaba, despre lipsa oportunitatilor in cariera, despre inechitatea sistemelor de evaluare a performantelor... Toate acestea duc la reactii depresive, simptome de suferinta fizica, abuz de alcool, tulburari de somn.
Si totusi munca nu trebuie sa fie stresanta. Dimpotriva, munca poate fi o ancora pentru bunastare psihica, o cale de stabilire a identitatii si a pastrarii stimei de sine. Ideea lui Sigmund Freud ca sanatatea mentala se bazeaza pe „Lieb und Arbeit” (dragoste si munca) suna a adevar. Dar pentru ca munca sa fie un lucru sanatos, organizatia trebuie sa se preocupe si de dimensiunea psihologica. Intr-o organizatie care reuseste asa ceva, obtinerea unui rezultat tangibil in munca ii ofera angajatului un sentiment de stabilitate, intr-o lume atat de instabila si imprevizibila cum e cea in care traim.
Prin urmare, unde e cel mai bine sa muncesti? In acea organizatie in care liderii isi asuma responsabilitatea pentru crearea unui mediu de munca sanatos, care sa-i faca pe oameni sa se „simta bine in propria piele”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!