Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copiii si miscarea. Cum ii ajutam sa faca mai mult sport?

de Sunt Fericita la 2019-08-05
Copiii si miscarea. Cum ii ajutam sa faca mai mult sport?
Obezitatea infantila starneste preocupari la nivel european, asadar copiii ar trebui sa se imprieteneasca cu miscare si parintii sa-i ajute sa faca pasii potriviti. Cum ii ajutam?


In primul rand, ar trebui sa identificam pasiunile celui mic. Ce ii place? La ce se uita cu placere (multimedia), deoarece interesele din aceasta zona de informare se pot asimila in viata reala. Este interesat de exersarea si demonstrarea puterii, rezistentei sau a jocului in echipa? 
 
Stimulati-va copilul sa aleaga actiunea sau activitatile preferate. Nu ii impuneti propria preferinta. Discutati cu copiii, pregatiti punerea in practica a pasiunilor lor, chiar si in mod indirect. De exemplu, daca le plac spectacolele, filmele sau joaca in parc, mergeti pe jos in drum spre aceste locatii; proiectati impreuna cu ei viitoarele activitati si imaginarea activa a acestora. Nu impuneti copilului un rol, negociati cu el anterior referitor la partea lui de rol in pregatirea si realizarea actiunii. Poate fi si o simpla alegere a tinutei, sau a locului unde mergeti. Cultivati si recompensati activitatea, miscarea; procesul, nu rezultatul (victoria, castigul, obtinerea trofeului competitiei). Dialogati constructiv despre placerea si beneficiile activitatilor fizice, a sportului in general, despre alimentele care il ajuta sa creasca armonios, despre igiena personala, importanta relatiilor bune cu cei din jur: familie, prieteni, colegi, despre grija si respectul fata de natura, despre pasiunile sale descoperiti ce ii place, ce il bucura, ce il face fericit. Fiti un model pentru copil!
 
In al doilea rand, pe langa activitatile directe de promovare si sustinere a miscarii pe care a ales s-o faca cel mic, e bine sa ii oferim si obiecte asociate miscarii: haine si incaltaminte de sport, ecusoane, sepci, fotografii cu ei in miscare, postere, videoclipuri ale activitatilor realizate de ei sau ale celor pe care ii admira, tocmai pentru a pregati impreuna - de preferinta, a recapitula si a continua experienta de a face mereu cu placere miscare. Astfel, miscarea si a-fi-in-miscare devine o preferinta, in timp, un element identitar.
 
In al treilea rand, comunicarea este esentiala. Dupa ce trece de o varsta frageda, copilul poate afla avantajele miscarii zilnice impreuna cu parintii. 
 
In al patrulea rand, incurajati-l! Recompensarea adecvata a copilului cu incurajari autentice, credibile este importanta: poti, stiu ca poti, am incredere in tine!. Aceste incurajari nu sunt dependente de succesul real al sarcinii sau al actiunii copilului: indiferent de rezultatul incercarii vom continua sa credem si sa afirmam ca el sau ea poate si stim ca are aceasta aptitudine care se va manifesta, mai devreme sau mai tarziu. Insuflarea increderii in copil incepe cu asumarea si afirmarea propriei noastre increderi.
 
Finalmente, nu uitati ca nu trebuie sa puneti o presiune uriasa pe acesta. Oferirea de recompense la momentul potrivit si incurajarile impreuna cu disciplina sunt bazele unui start sanatos in viata!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miscare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sport

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0