Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dureri in timpul actelor intime sau dispareunia

de Sunt Fericita la 2019-03-18
Dureri in timpul actelor intime sau dispareunia
Dispareunia sau durerile resimtite in timpul actelor intime poate fi destul de anosta si, bineinteles, poate scadea dramatic relatia intima cu partenerul.


Durerile in timpul actului sexual (dispareunia) afecteaza 10%-20% dintre femei. Daca adaugam la aceasta statistica si femeile care sufera de uscaciune vaginala in perioada de menopauza, atunci numarul femeilor care afectate de dispareunie creste la 30-50% din intreaga populatie feminina. Diagnosticarea acestei probleme este destul de usor de realizat, insa ramane ca medicul sa identifice cauza care a declansat dispareunia.
 
Clinicienii observa doua tipuri de dispareunie, clasificarile avind drept criteriu momentul instalarii sale: dispareunia primitiva, aparuta la inceputul vietii sexuale si dispareunia secundara, instalata dupa o perioada se activitate sexuala normala a femeii.
 
Cauzele pot fi organice sau psihogene. Cauzele organice sunt reprezentate de: cauze vulvo-vaginale, pelviene-ginecologice, endocrine sau chiar coitus interrumptus.
 
Cauzele psihogene ale dispareuniei sunt reprezentate de: conflicte nerezolvate, sentimente de vinovatie, anxietate si stari depresive, anumite preocupari obsesive, stari ipohondriace.
 
Pentru eliminarea cauzelor de origine psihologica, citeva sedinte in cadrul unui cabinet psihologic sunt suficiente, psihoterapia cognitiv comportamentala fiind una dintre cele mai eficiente modalitati terapeutice de tratare a dispareuniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre contact

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0