Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 Remedii Ayurvedice de nelipsit in orice casa

de Sunt Fericita la 2020-04-29
3 Remedii Ayurvedice de nelipsit in orice casa
O traditie milenara de vindecare, Ayurveda este practicata si astazi la scara larga, nu doar in India ci chiar si in tarile cele mai dezvoltate, unde din ce in ce mai multi oameni simt nevoia sa revina la metode de vindecare alternative, mult mai putin invazive decat cele alopate. Remediile ayurvedice se realizeaza numai din ingrediente naturale, cu o preparare termica minima, si pot fi utilizate in orice moment, pana la vindecarea simptomelor. Ingredientele sunt usor de procurat si pot fi pastrate timp indelungat, pentru a le avea la indemana in caz de nevoie.


Acest sistem medicinal extrem de complex considera alimentatia drept unul din cei mai importanti factori in mentinerea sanatatii.
Pe langa reguli foarte stricte privind ce, cum si cand ar trebui sa ne alimentam, in functie de tipurile constitutionale (numite doshas), dar si de alti factori cum ar fi anotimpurile sau alte conditii speciale, Ayurveda propune numeroase remedii usor de utilizat si foarte eficiente.

Ceai de ghimbir si lamaie

Compus din doar doua ingrediente, aceasta bautura calda are un efect termic reconfortant si proprietati analgezice. Ghimbirul este un condiment specific asiatic, folosit atat pentru aromatizarea mancarurilor, cat si ca remediu medicinal de sine statator.
Ajuta mai ales in cazul racelilor, datorita proprietatilor sale expectorante, antiinflamatoare si antifebrile. Este foarte util si pentru indigestii, stari de ameteala sau vertij, calmeaza durerile de cap si de stomac. Consumat in mod regulat, arde caloriile si ajuta la mentinerea unei greutati normale. Lamaia este binecunoscuta pentru aportul de vitamina C si efectul tonifiant asupra organismului.

Pentru preparare, aveti nevoie de:
250 ml apa
1 lingurita de ghimbir ras sau 1/2 lingurita ghimbir praf
1-2 lingurite suc de lamaie

Adaugati ghimbirul in apa fierbinte, pentru un singur clocot. Lasati sa se infuzeze 5 minute, adaugati sucul de lamaie si consumati cat mai cald.

Lapte cu turmeric si scortisoara

Indicat de Ayurveda in afectiunile virale si pentru efectul sau calmant si revitalizant. Cu o culoare specifica usor de recunoscut, turmericul se gaseste astazi in aproape orice supermarket si in magazinele naturiste. Este considerat aproape un panaceu in traditia medicinala indiana datorita numeroaselor efecte benefice, inclusiv in boli de inima si diabet. Folosit extern, accelereaza vindecarea arsurilor si taieturilor. Efectul sau antiviral este potentat de lapte – considerat alimentul-minune in traditia ayurveda. Scortisoara are, la randul ei, proprietati antivirale, calmante si regenerante.

Pentru preparare, aveti nevoie de:
250 ml lapte
1 varf lingurita de turmeric
1 varf lingurita scortisoara

Puneti la fiert toate ingredientele, timp de 1 minut. Lasati sa se infuzeze timp de 5 minute. Puteti adauga miere dupa ce se raceste usor. Consumati-l seara sau chiar inainte de somn, pentru efecte depline.




 Ceai de coriandru cu fenicul si chimen

O combinatie ayurvedica binecunoscuta, acest mix de seminte aromatice combate indigestiile, durerile de stomac, problemele respiratorii, edemele si cistitele. Daca pana acum le cunosteati doar ca si condimente pentru diverse mancaruri, iata ca aceste seminte au puteri curative recunoscute de sute de ani, de care puteti beneficia prin consumarea los sub forma de ceai.

Pentru preparare, aveti nevoie de :
250 ml apa
1 lingurita seminte de coriandru
1 lingurita seminte de fenicul
1 lingurita seminte de chimen

Se macina toate ingredientele si se pun la fiert pentru 10 minute. Strecurati si consumati cat mai cald. Puteti indulci cu miere, dupa preferinta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.27 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicina naturista

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ayurveda

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ghimbir

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0