Pe langa reguli foarte stricte privind ce, cum si cand ar trebui sa ne alimentam, in functie de tipurile constitutionale (numite doshas), dar si de alti factori cum ar fi anotimpurile sau alte conditii speciale, Ayurveda propune numeroase remedii usor de utilizat si foarte eficiente.
Ceai de ghimbir si lamaie
Compus din doar doua ingrediente, aceasta bautura calda are un efect termic reconfortant si proprietati analgezice. Ghimbirul este un condiment specific asiatic, folosit atat pentru aromatizarea mancarurilor, cat si ca remediu medicinal de sine statator.
Ajuta mai ales in cazul racelilor, datorita proprietatilor sale expectorante, antiinflamatoare si antifebrile. Este foarte util si pentru indigestii, stari de ameteala sau vertij, calmeaza durerile de cap si de stomac. Consumat in mod regulat, arde caloriile si ajuta la mentinerea unei greutati normale. Lamaia este binecunoscuta pentru aportul de vitamina C si efectul tonifiant asupra organismului.
Pentru preparare, aveti nevoie de:
250 ml apa
1 lingurita de ghimbir ras sau 1/2 lingurita ghimbir praf
1-2 lingurite suc de lamaie
Adaugati ghimbirul in apa fierbinte, pentru un singur clocot. Lasati sa se infuzeze 5 minute, adaugati sucul de lamaie si consumati cat mai cald.
Lapte cu turmeric si scortisoara
Indicat de Ayurveda in afectiunile virale si pentru efectul sau calmant si revitalizant. Cu o culoare specifica usor de recunoscut, turmericul se gaseste astazi in aproape orice supermarket si in magazinele naturiste. Este considerat aproape un panaceu in traditia medicinala indiana datorita numeroaselor efecte benefice, inclusiv in boli de inima si diabet. Folosit extern, accelereaza vindecarea arsurilor si taieturilor. Efectul sau antiviral este potentat de lapte – considerat alimentul-minune in traditia ayurveda. Scortisoara are, la randul ei, proprietati antivirale, calmante si regenerante.
Pentru preparare, aveti nevoie de:
250 ml lapte
1 varf lingurita de turmeric
1 varf lingurita scortisoara
Puneti la fiert toate ingredientele, timp de 1 minut. Lasati sa se infuzeze timp de 5 minute. Puteti adauga miere dupa ce se raceste usor. Consumati-l seara sau chiar inainte de somn, pentru efecte depline.
Ceai de coriandru cu fenicul si chimen
O combinatie ayurvedica binecunoscuta, acest mix de seminte aromatice combate indigestiile, durerile de stomac, problemele respiratorii, edemele si cistitele. Daca pana acum le cunosteati doar ca si condimente pentru diverse mancaruri, iata ca aceste seminte au puteri curative recunoscute de sute de ani, de care puteti beneficia prin consumarea los sub forma de ceai.
Pentru preparare, aveti nevoie de :
250 ml apa
1 lingurita seminte de coriandru
1 lingurita seminte de fenicul
1 lingurita seminte de chimen
Se macina toate ingredientele si se pun la fiert pentru 10 minute. Strecurati si consumati cat mai cald. Puteti indulci cu miere, dupa preferinta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
