Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Efectele consumului regulat de oua

de Sunt Fericita la 2021-04-13
Efectele consumului regulat de oua
Ouale sunt o sursa de proteine si contin putine calorii, asadar pot fi o resursa buna pentru sanatatea noastra. Sa vedem care sunt efectele consumului regulat de oua!


Un ou are 7 grame de proteine, 5 grame de grasime si 1,6 grame de grasimi saturate, insa contine doar 75 de calorii.
 

Efectele consumului regulat de oua. Scaderea in greutate si prevenirea cancerului de san

Stiai ca ouale pot duce la cresterea pierderii in greutate? Multi oameni sunt surprinsi cand aud acest lucru pentru ca li s-a spus ca ouale sunt nesanatoase si ingrasa.
 
Dar un studiu realizat de Centrul Rochester pentru Obezitate a constatat cum consumul de oua la micul dejun contribuie la limitarea consumului de calorii pe parcursul zilei cu peste 400.
 
Cercetatorii din acest studiu au ajuns la concluzia ca, consumand doar oua la micul dejun, poti pierde trei kilograme pe luna. Motivul pentru care atunci cand consumi oua poti ajuta la limitarea aportului de calorii este faptul ca acestea iti limiteaza apetitul.
 
Cercetarile efectuate de Universitatea Harvard au constatat cum consumul de oua ca adolescent ar putea ajuta la prevenirea cancerului la san.
 
Probabil te intrebi cum este posibil. Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit cum colina, care este prezenta in oua, poate ajuta la reducerea cancerului de san cu 24%.
 
Recomandarea zilnica de administrare a colinei este de 550 mg pentru barbati si 425 mg pentru femei. Un ou contine 125,5 mg, deci daca consumi doua oua, esti aproape la jumatatea drumului sa consumi doza zilnica.
 

Efectele consumului regulat de oua. Reducerea stresului si protejarea ochilor

Un studiu a fost publicat in 2004 in Proceedings of the National Academy of Sciences, iar cercetatorii au descoperit ca atunci cand oamenii au avut suficiente surse de lizina in dieta lor, nivelul lor de stres si de anxietate a fost redus.
 
Cercetatorii cred ca lizina este cea care modela serotonina din sistemul nervos. Poti ghici ce mancare are cantitati mari de lizina?
 
Exista doua tipuri de antioxidanti in oua – luteina si zeaxantina – ambele au efecte protectoare asupra ochilor. Acesti antioxidanti se gasesc in galbenus. Ceea ce fac acesti antioxidanti este reducerea riscului de cataracta si degenerare maculara.
 
Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a constatat ca participantii care au consumat 1.3 galbenusuri de oua pe zi timp de aproape cinci saptamani au crescut nivelul de zeaxantina din sange cu 114-142%, iar luteina cu 28-50%.
 
Finalmente, ouale iti vor proteja si ficatul pentru ca au un continut ridicat de colina, insa va trebui sa fii atenta cu cantitatea. Dupa cum bine stim deja, nimic in exces nu e bun pentru noi.
 
Noi iti dorim sanatate! E mai buna decat toate!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.81 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oua

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0