Un ou are 7 grame de proteine, 5 grame de grasime si 1,6 grame de grasimi saturate, insa contine doar 75 de calorii.
Efectele consumului regulat de oua. Scaderea in greutate si prevenirea cancerului de san
Stiai ca ouale pot duce la cresterea pierderii in greutate? Multi oameni sunt surprinsi cand aud acest lucru pentru ca li s-a spus ca ouale sunt nesanatoase si ingrasa.
Dar un studiu realizat de Centrul Rochester pentru Obezitate a constatat cum consumul de oua la micul dejun contribuie la limitarea consumului de calorii pe parcursul zilei cu peste 400.
Cercetatorii din acest studiu au ajuns la concluzia ca, consumand doar oua la micul dejun, poti pierde trei kilograme pe luna. Motivul pentru care atunci cand consumi oua poti ajuta la limitarea aportului de calorii este faptul ca acestea iti limiteaza apetitul.
Cercetarile efectuate de Universitatea Harvard au constatat cum consumul de oua ca adolescent ar putea ajuta la prevenirea cancerului la san.
Probabil te intrebi cum este posibil. Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit cum colina, care este prezenta in oua, poate ajuta la reducerea cancerului de san cu 24%.
Recomandarea zilnica de administrare a colinei este de 550 mg pentru barbati si 425 mg pentru femei. Un ou contine 125,5 mg, deci daca consumi doua oua, esti aproape la jumatatea drumului sa consumi doza zilnica.
Efectele consumului regulat de oua. Reducerea stresului si protejarea ochilor
Un studiu a fost publicat in 2004 in Proceedings of the National Academy of Sciences, iar cercetatorii au descoperit ca atunci cand oamenii au avut suficiente surse de lizina in dieta lor, nivelul lor de stres si de anxietate a fost redus.
Cercetatorii cred ca lizina este cea care modela serotonina din sistemul nervos. Poti ghici ce mancare are cantitati mari de lizina?
Exista doua tipuri de antioxidanti in oua – luteina si zeaxantina – ambele au efecte protectoare asupra ochilor. Acesti antioxidanti se gasesc in galbenus. Ceea ce fac acesti antioxidanti este reducerea riscului de cataracta si degenerare maculara.
Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a constatat ca participantii care au consumat 1.3 galbenusuri de oua pe zi timp de aproape cinci saptamani au crescut nivelul de zeaxantina din sange cu 114-142%, iar luteina cu 28-50%.
Finalmente, ouale iti vor proteja si ficatul pentru ca au un continut ridicat de colina, insa va trebui sa fii atenta cu cantitatea. Dupa cum bine stim deja, nimic in exces nu e bun pentru noi.
Noi iti dorim sanatate! E mai buna decat toate!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.81
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!