Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franks: Romania inregistreaza o revenire economica, insuficienta insa pentru imbunatatirea standardului de viata

Franks: Romania inregistreaza o revenire economica, insuficienta insa pentru imbunatatirea standardului de viata
Romania inregistreaza, in prezent, o revenire din punct de vedere economic, insa cresterea economiei nu este suficient de robusta pentru a se transpune in imbunatatirea standardului de viata al populatiei si in cresterea numarului de locuri de munca, a declarat luni, seful Delegatiei Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, care a participat la Seminarul pe tema pietei muncii, organizat de Blocul National Sindical la Palatul Parlamentului.


'In Romania nu se pune problema ca oamenii nu lucreaza bine sau ca nu vor sa munceasca, ci este vorba de absenta oportunitatilor din domeniul pietei muncii, in paralel cu existenta unei productivitati scazute. Exista sectoare de activitate, cum ar fi agricultura sau anumite sectoare neoficiale, unde e nevoie de o crestere a productivitatii muncii. In paralel, e nevoie de imbunatatirea sistemului de invatamant, pentru a asigura pregatirea corespunzatoare a tinerilor care urmeaza sa se angajeze. Politicile macroeconomice trebuie sa se axeze pe investitii care sa duca la cresterea productivitatii, in paralel cu alocarea unor fonduri importante pentru dezvoltarea resursei umane', a declarat Jeffrey Franks.

Seful Delegatiei FMI a precizat, totodata, ca trebuie acordata o atentie deosebita procesului de crestere a salariului minim. 'Trebuie avut in vedere faptul ca o crestere a salariului minim atrage dupa sine si o crestere a costurilor de salarizare pentru angajator si, ca urmare, acesta va avea tendinta de a recruta mai putini oameni. In acelasi timp, o crestere a salariului minim poate antrena si o crestere a consumului, ceea ce are, la randul sau, anumite efecte pozitive. Ca urmare, este nevoie de prudenta in momentul luarii unei decizii referitoare la cresterea salariului minim', a mai spus Jeffrey Franks.

Seful Delegatiei FMI a subliniat ca Romania a trecut, dupa anul 2008, printr-o perioada dificila din punct de vedere economic, pe fondul crizei, insa ultimele statistici arata ca in ultimele patru trimestre consecutive s-a inregistrat din nou crestere economica. 'In anul 2011 estimarile arata ca a fost vorba de o crestere economica de 2,5%, mult mai mare fata de prognozele initiale ale Fondului Monetar International, care indicau un avans al economiei de numai 1,5%. Este adevarat ca mai lipsesc unele date, insa putem spune ca este vorba de o crestere economica de 2,5% pentru anul care a trecut. In plus, ne asteptam la o crestere pozitiva si in 2012 si in anii care vor urma', a mentionat Jeffrey Franks.

Potrivit acestuia vestea proasta este insa ca aceasta crestere economica nu este suficienta pentru a asigura imbunatatirea standardului de viata a romanilor, fiind nevoie de o crestere economica suplimentara. 'O alta problema cu care se confrunta Romania se refera la angajarea tinerilor si a persoanelor trecute de 45 de ani. Statul trebuie sa promoveze politicile care vizeaza o crestere a gradului de calificare si o adaptare mai buna la cerintele pietei', a precizat Jeffrey Franks.

Seful FMI a pledat pentru mentinerea pilonului II de pensii in regim obligatoriu, in paralel cu existenta pilonului III, in regim facultativ. 'Este adevarat ca pe termen scurt existenta pilonului II de pensii contribuie la cresterea deficitului economic, insa pe viitor isi va dovedi pe deplin eficacitatea, in momentul in care oamenii vor beneficia de o sursa suplimentara de bani, pe langa pensia oferita de stat. Din punctul meu de vedere, Romania este ca o nava care a iesit din furtuna (criza economica), insa in departare se intrezareste o noua criza economica, din acest motiv nava are nevoie de reparatii pentru a trece prin urmatoarea furtuna', a mai spus Jeffrey Franks.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crestere economica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre criza economica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0