Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoze pesimiste - Anul 2012 va fi mai greu decat 2011, nu exista fundamentele unei cresteri economice

Prognoze pesimiste - Anul 2012 va fi mai greu decat 2011, nu exista fundamentele unei cresteri economice
Anul 2012 va fi mai greu decat 2011, iar plata pensiilor si salariilor ar putea deveni o problema daca accesul la finantare va fi din ce in ce mai greu de realizat, a declarat analistul economic Ilie Serbanescu.


"Anul 2012 va fi mai prost din toate privintele decat 2011. Pentru romani, care si-au cam terminat proviziile, anul va fi mai greu deoarece vor resimti din ce in ce mai acut criza", a spus analistul economic.

In ceea ce priveste evolutia economiei, acesta a preconizat o stagnare neexistand conditii de crestere economica.

"Este deja al 4-lea an de criza economica. Nu are din ce sa se produca cresterea economica in 2012, dupa parerea mea", a explicat Serbanescu.

Acesta a subliniat ca, teoretic, exista posibilitatea ca, in cazul unor probleme de asigurare a finantarii externe, sa nu poata fi platite salariile si pensiile.

"Teoretic, daca avem probleme cu asigurarea finantarii, este posibil sa avem probleme cu plata pensiilor si salariilor. Tot teoretic, putem apela si la sumele disponibile din acordul cu Fondul Monetar International, dar nu cred ca vom fi lasati sa o facem", a explicat economistul.

Referitor la zona euro, Serbanescu a subliniat ca modelul unei uniuni fiscale propus de Germania nu poate fi aplicat.

"Imi este greu sa cred ca se vor putea aplica in Grecia si in Romania aceleasi criterii financiare ca in Germania. Sincer, nu stiu ce se va intampla cu zona euro, insa problema este ca, in cazul monedei unice, s-a pornit la drum doar cu emitentul, Banca Centrala Europeana, dar fara trezorerie, ci cu 17 banci. Acum sa vedem daca va putea fi aplicat modelul propus de Germania, cu o trezorerie unica", a aratat Ilie Serbanescu.

Fondul Monetar International a revizuit la 2% de la 3,5% prognoza de crestere a economiei romanesti in 2012 in conditiile in care, potrivit institutiei financiare internationale, tara va resimti problemele cu care se confrunta economia europeana.

De asemenea, Comisia Nationala de Prognoza a revizuit in scadere proiectia de crestere economica pentru 2012, de la 4% cat estima in primavara, la 1,8% - 2,3%, in varianta de toamna a prognozei pe termen mediu 2011-2015. Produsul Intern Brut preturi curente este estimat la 547,829 miliarde lei in 2011 si la 579,586 miliarde lei in 2012.

Executivul de la Bucuresti a intocmit proiectul de buget pentru anul 2012 plecand de la un deficit de 1,9% din PIB si o crestere economica de 2,1%.

Economia Romaniei a intrat in recesiune in urma cu doi ani, dupa ce a inregistrat o scadere consecutiva de doua trimestre a PIB-ului, in ultimul trimestru al anului 2008 si in primul trimestru din 2009. In 2010, economia Romaniei a scazut cu 1,3%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crestere economica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 2012

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0