Potrivit analizei realizate de Andreea Paul Vass, cele mai mari proiecte de investitii au fost realizate de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Scopul programului MTI era de a avea 865 km de autostrada in anul 2013. In perioada 2009-2011 au fost construiti 107 km de autostrada, 52 km de drumuri ocolitoare in regim de autostrada si s-au reabilitat sau modernizat 737 km de drumuri nationale.
Astfel, circa 4,36 miliarde lei au fost investiti in perioada 2009-2011 catre constructia de autostrazi si reabilitarea sau modernizarea de drumuri nationale, circa 288,65 miliarde lei au fost alocati pentru dezvoltarea in continuare a infrastructurii, iar pentru constructia de variante ocolitoare, o suma de 810,9 milioane lei. De asemenea, 3,3 miliarde lei vor fi alocati pentru proiectele viitoare.
In ceea ce priveste, navigatia civila, sumele investite au fost de 35,4 milioane lei, in perioada 2009-2011, iar pentru anii urmatori, investitiile se ridica la 2,3 miliarde lei, fiind vizat cu prioritate canalul navigabil Dunare-Marea Neagra. Aviatia civila a beneficiat de investitii de 12 milioane lei, iar bugetul pe 2012, de 754 milioane lei, va sustine in special modernizarea Aeroportului Henri Coanda din Bucuresti.
Potrivit analizei, proiectele de investitii ale Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din perioada 2009-2011 s-au concentrat pe cresterea performantei energetice, prin reabilitarea termica a peste 1.660 blocuri de locuinte. Valoarea alocarilor bugetare a fost de 873,2 milioane lei.
De asemenea, proiectul privind constructia de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii prin ANL, a reprezentat o valoare de 882,2 milioane lei, iar bugetul alocat acestui program in 2012 se ridica la 688,9 milioane lei. Constructia a peste 1.600 locuinte sociale destinate chiriasilor evacuati din casele retrocedate este un proiect in valoare de 182,2 milioane lei, anul urmator fiind prevazut un buget de 176,9 milioane lei pentru alte 1.250 locuinte.
Investitiile in turism (modernizare partii de schi, amenajare plaje si stranduri, reabilitare trasee turistice si alte investitii pentru dezvoltarea turismului) reprezinta proiecte in valoare de 243,9 milioane lei. Anul urmator, acestor programe le este alocata suma de 2,14 miliarde de lei.
Analiza consilierului de stat arata ca prin programul national de dezvoltare a infrastructurii au fost demarate investitii in valoare de 2,25 miliarde lei, in judetele Prahova, Giurgiu, Ilfov, Arad, Bihor, Buzau si Vrancea, pana in anul 2014.
Primele cinci investitii realizate de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in perioada 2009-2011, s-au ridicat la aproximativ 112 milioane lei si au vizat statia de tratare a apelor deversate in emisar provenite din iazul de decantare Feldioara, in valoare de 42,4 milioane lei, extinderea, unificarea si suprainaltarea generala a depozitului de zgura si cenusa Cicani si Beterega, in valoare de 21,2 milioane lei, cresterea sigurantei in functionare, imbunatatirea mediului de munca si ecologizarea activitatii tehnologice la sectia de topire-rafinare la S.C. Romplumb S.A. Baia Mare, in valoare de 19,6 milioane lei, extinderea retelelor de termoficare la Romag Termo, in suma 15,5 milioane lei. De asemenea, modernizarea reactorului TRIGA in cadrul SCN Pitesti, in valoare de 13,2 milioane lei, este un alt proiect derulat MECMA.
Principalele investitii ce vor fi realizate de MECMA in perioada urmatoare insumeaza 4,16 miliarde de lei, din care la CNE Cernavoda, investitia se ridica la 3,93 miliarde lei, iar finalizarea este prevazuta pentru 2019. Investitiile la uzina de apa grea 'Romag Prod', in valoare de 137,2 milioane lei, vor fi finalizate in anul 2014, iar modernizarea sectiei de laminate din cupru si aliaje de cupru din Brasov, in suma de 92,8 milioane lei, va fi finalizata in 2015.
Potrivit analizei realizate de consilierul de stat, totalul primelor trei investitii alocate Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada 2009-2011 a fost de 22,1 milioane lei, din care proiectele Supercomputing 1 si 2 au totalizat 14,5 milioane lei, serviciile de consultanta in vederea pregatirii documentatiei suport la cereri de finantare prin accesarea fondurilor structurale - 4 milioane lei, iar extinderea Sistemului Electronic pentru Achizitii Publice, circa 3,6 milioane lei.
In momentul de fata, la nivelul MCSI sunt trei mari proiecte in derulare, care insumeaza 78,8 milioane lei. Este vorba de proiectul eRomania 2, in valoare de 52,1 milioane lei, de platforma pentru integrarea serviciilor de eGuvernare in Sistemul Electronic National, in valoare de 20,6 milioane lei si eAcademie pentru functionarii publici, cu un total de 6,1 milioane lei.
Cele mai mari investitii realizate de Ministerul Mediului si Padurilor au fost derulate de Administratia Nationala 'Apele Romane" in perioada 2009-2011 si au insumat 190 milioane lei, acestea vizand amenajarea raurilor Tazlau, Trotus, Borod si Bistra.
Printre proiectele de investitii pentru urmatorii ani se afla realizarea canalului magistral Siret - Baragan, in valoare de 744,5 milioane lei si alimentarea cu apa a zonei Azuga - Breaza, in valoare de 696 milioane lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!