Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata cum protejezi mobila de bucatarie de micile "accidente" inerente!

de SuntFericita.ro la 2023-04-05
Iata cum protejezi mobila de bucatarie de micile
Daca ai gatit macar o data in viata stii deja cam cate mici incidente pot avea loc pe parcursul pregatirii unor meniuri delicioase. De la stropirea mobilei cu grasimi pana la dezordinea creata de ustensilele si obiectele uzuale folosite, toate impun o desfasurare mai atenta pe frontul de lucru.


Chiar daca nu ai tocmai experienta necesara sau nu ai inca indemanarea potrivita, iti poti pune in practica pasiunea pentru arta gatitului, fara a deteriora mobila bucatarie, respectand cativa pasi simpli recomandati de specialisti. Iata cum poti mai exact sa fii un chef autentic, evitand cu maiestrie posibilele "accidente"!
 
Asa cum poate stii, aburul, petele de grasime si dezordinea sunt principalii factori cu impact negativ asupra unei experiente culinare deosebite. Prepararea unui chec pufos, a unei fripturi savuroase la cuptor sau a unei oale cu sarmale senzationale, de pilda, implica folosirea unui numar considerabil de ingrediente si executarea mai multor etape pregatitoare. 
 
Toate acestea conduc inevitabil spre stropirea si aglomerarea suprafetelor. Pentru a-ti usura munca de dupa finalizarea retetelor alese, poti apela la cateva trucuri care te vor feri de efectuarea altor sarcini suplimentare privind curatenia.
 
Atentia, cheia succesului cand e in joc mobila de bucatarie
 
Manevrarea atenta a recipientelor si ustensilelor de gatit te poate scapa de numeroase momente neplacute. De asemenea, stergerea petelor provenite de la prajirea alimentelor sau de la mixarea piureurilor si sosurilor, dupa fiecare sesiune de gatit, iti va inlesni, garantat, intreaga activitate. Aceasta practica este foarte eficienta de fiecare data cand prepari diverse specialitati, eliminand din start posibilitatea formarii depunerilor de grasimi sau calcar. 
 
Desigur, nu doar curatarea prompta a suprafetelor te poate ajuta, ci si acoperirea zonelor expuse cu folii speciale de protectie. In acest fel, mobila de bucatarie si aragazul sunt ferite de necesitatea utilizarii repetate a produsilor chimici de curatare.
 
Un alt mod de a evita degradarea pieselor de mobilier consta si in amplasarea si manevrarea corespunzatoare a recipientelor fierbinti si a tavilor de cuptor. Blatul termorezistent este ideal in astfel de situatii! Daca ai optat pentru acesta, nu mai trebuie sa iti faci nicio grija in privinta materialelor cu temperaturi ridicate. Poti aseza fara stres tava abia scoasa din cuptor, stratul protector al bancului suportand foarte bine caldura emanata.
 
Depozitarea vaselor si echipamentelor de gatit
 
Mobila de bucatarie trebuie sa arate impecabil atat la exterior, cat si la interior. Asadar, nu neglija interioarele, nu le supraincarca peste capacitatea recomandata de producator pentru a nu curba rafturile si nu depozita articole care nu au fost atent curatate. Daca ai optat pentru un set splendid cu vitrina, sterge regulat geamul acesteia pentru a impiedica formarea depunerilor.
 
Acorda atentie si produselor de curatenie utilizate
 
Daca vrei sa prelungesti durata de viata a mobilierului, evita folosirea produselor de curatare foarte abrazive sau pe baza de alcool, acetona si alti solventi care ar putea afecta materialele din PAL si MDF. 
 
Desi cele mai utilizate si recomandate produse in igienizarea bucatariei sunt detergentii de vase, mai ai la dispozitie si alte solutii, precum otetul, bicarbonatul de sodiu si uleiul mineral. Otetul este excelent pentru indepartarea grasimii si a depunerilor de calcar care se formeaza atat de usor intr-o bucatarie, bicarbonatul este foarte eficient pentru curatare si dezinfectare, iar uleiul mineral are un efect impecabil pe materialele lemnoase.  
 
Mobila bucatarie poate fi "salvata" la propriu de numeroase dezastre, doar prin respectarea acestor sugestii simple. Bucura-te de investitia ta timp indelungat, avand grija ca un profesionist de piesele din setul ales!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mobila

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pal

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016