Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata-ti creierul sa vada ceea ce altii nu vad

Invata-ti creierul sa vada ceea ce altii nu vad
Charles Darwin a avut unul din cele mai tari momente "aha!" din istorie cand a scris Originea Speciilor. Dupa ce a citit o carte scrisa cu 40 de ani mai devreme despre cresterea populatiei si competitia pentru resurse, Darwin a vazut imediat conexiunea intre variatiile la nivelul speciilor pe care le observase in Galapagos si asa s-a nascut teoria selectiei naturale.


Aceste epifanii si flashuri de instantanee claritate tind sa apara in cele mai neasteptate momente. Avem deci oarece control asupra acestora, exista vreun mod in care ne putem invata creierul sa se conecteze la aceasta banda? Intuitile pot fi neasteptate, dar ne putem educa sa vedem conexiuni pe care altii nu le observa niciodata.
Intuitia este o schimbare neasteptata in modul in care intelegem lucrurile. Vine pe neanuntate. Nu este ceva la acre te gandesti ca se va intampla si de aceea este neasteptata. Este ca un dar.
Iata cateva moduri in care poti sa-ti atragi mai multe momente „aha!”:
1. Fii curioasa.
Este cel mai bun mod de a deveni mai perspicace. Curiozitatea este ca un combustibil pentru intuitie. Persoanele curioase observa inadvertente si, in loc sa le ignore, sunt intrigate.
2. Lasa-ti mintea sa cutreiere.
Un studiu psihologic din 2012 a descoperit ca visatul cu ochii deschisi, desi pare pasiv, implica o stare foarte activa a creierului. De aceea, o minte care o ia pe aratura se poate impiedica de intuitii grozave si conexiuni bruste. Cu alte cuvinte, visatul cu ochii deschisi implica aceleasi procese ale creierului asociate creativitatii si imaginatiei.
3. Fii atenta la coincidente.
Fii mai atenta la anomalii in loc sa le explici rapid pentru a ramane in zona de confort. Tindem sa ignoram coincidentele sau se nu ne gandim prea mult la ele, pentru ca, adeseori, sunt lipsite de sens. Dar cautarea coincidentelor este un mod fructuos de a ajunge la conexiuni surpinzatoare.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocunoastere

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016