Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai mai multa incredere in tine – schimbari in viata ta pe care le poti face oricand

de Sunt Fericita la 2020-09-01
Cum sa ai mai multa incredere in tine – schimbari in viata ta pe care le poti face oricand
Schimbarile nu sunt niciodata comode, pentru ca inseamna, in primul rand, sa fii dispusa sa iesi din zona ta de confort. Ele sunt insa mai mult decat binevenite, iar in ceea ce priveste increderea in fortele proprii, chiar necesare. Nu conteaza momentul in care decizi ca e nevoie sa rupi rutina din viata ta sau sa incerci lucruri pe care nu le-ai mai facut, ci sa ai curajul de a te privi diferit, de a crede ca, si daca nu reusesti sa duci pana la capat un plan, este important ca ai incercat sa faci ceva.


In cele ce urmeaza, afli care sunt cateva dintre schimbarile pe care le poti face oricand si care pot sa iti aduca un plus de energie pozitiva.

Adopta un look potrivit personalitatii tale

Cand vine vorba de increderea in tine, unul dintre cele mai importante aspecte este felul in care arati, pentru ca look-ul tau este un mod de a comunica, mai mult sau mai putin direct, cu cei din jurul tau. Din aceasta perspectiva, tinuta ta – de la coafura, vestimentatie si accesorii, pana la machiaj – iti defineste personalitatea. Cum felul in care te percep cei din jur depinde, de fapt, de modul in care tu te simti in pielea ta, este esential sa faci schimbari atunci cand nu mai esti multumita de imaginea ta sau cand vrei sa iti recapeti energia pozitiva si stima de sine.

Una dintre cele mai simple metode de a adopta un look potrivit personalitatii tale este sa-ti schimbi culoarea parului, folosind, de exemplu, produse profesionale din categoria decolorant par, cum sunt pudra, servetele sau cremele decolorante, care te ajuta sa faci trecerea la o nuanta mai deschisa. Ca sa ai rezultatele dorite, este bine sa mergi la un salon si sa tii cont de recomandarile specialistilor, astfel incat sa eviti uscarea sau deteriorarea firului de par. Dincolo de nuantele diferite pe care le poti alege pentru parul tau, nu uita ca o tunsoare altfel decat ai avut vreodata sau folosirea placii ori a ondulatorului pot fi variante la fel de eficiente pentru un look fresh si care sa-ti dea incredere in fortele proprii, oriunde te-ai afla. 

Fa schimbari in viata ta profesionala

Studiile psihologice au demonstrat ca schimbarile pe care accepti sa le faci depind de mai multi factori, cum ar fi personalitatea, daca ai fost incurajata de mica sa te descurci pe cont propriu ori, dimpotriva, ai fost mereu criticata, sistemul de valori din familie si din comunitatea in care ai crescut si propria experienta de viata. 

Asadar, schimbarile inseamna o provocare dificila, in orice situatie. Si locul de munca nu este o exceptie. Este bine sa nu ajungi in punctul in care esti atat de nemultumita de ceea ce faci incat te duci la serviciu doar pentru ca trebuie. Apoi, gandeste-te ca traim intr-o lume competitiva, in care ideea de a iesi la pensie de pe acelasi post pe care te-ai angajat nu mai este de multa vreme nici rentabila, nici realista. Participa la cursuri de dezvoltare sau chiar de reconversie profesionala, fii la curent cu ultimele noutati in domeniul in care activezi si fii pregatita oricand pentru un job mai bun care sa-ti aduca satisfactia muncii si un venit multumitor.

Acorda timp mai mult hobby-urilor

Hobby-urile sunt foarte importante, pentru ca sunt activitatile care te ajuta sa te redescoperi, sa ai incredere ca poti duce la capat proiectele incepute. De pilda, daca esti pasionata de teatru, inscrie-te la cursuri de teatru amator, unde vei intalni oameni care au aceleasi interese ca si tine. Proiectul vostru poate fi o piesa de teatru, la finalul careia vei avea satisfactia de a fi creat ceva impreuna cu alti oameni care iti impartasesc valorile.

Dincolo de acest aspect, unele hobby-uri pot fi transformate in mici afaceri de familie. De exemplu, daca iti place sa gatesti, poti avea la un moment dat propriul magazin online de zacuste si dulceturi, ori, daca ai un simt practic iesit din comun, te poti lansa in industria Do It Yourself (DIY) si sa faci decoratiuni din sticle si borcane pe care nu le mai folosesti sau sa realizezi lumanari si sapunuri homemade. Nu uita ca nimic nu este imposibil si, chiar daca nu iti va iesi din prima ce iti doresti, vei avea sentimentul de multumire ca macar ai incercat sa faci ceva pentu a-ti implini visul.

Da un aer proaspat locuintei tale

Locuinta este spatiul care te reprezinta, in care te inconjori cu obiecte care iti fac placere si in care te simti relaxata, in siguranta si libera sa faci ceea ce iti doresti impreuna cu cei dragi. A da un aer proaspat casei tale este una dintre metodele eficiente prin care iti pot recapata energia si de a-ti spori increderea in propriile forte. De exemplu, daca te-ai saturat ca podul casei sa fie un loc pentru depozitarea diverselor lucruri pe care nu le mai folosesti, poti sa-l transformi intr-un living room primitor, un dormitor, birou, loc de joaca pentru copii, o biblioteca sau chiar o baie moderna. 

Si daca ideea amenjarii totale a unei camere ti se pare prea complicata, poti da oricand prospetime locuintei cu ajutorul obiectelor decorative interesante, schimband culoarea peretilor sau prin simpla modificare a locului pieselor de mobilier. Totul este sa fii creativa si sa accepti provocarea unei schimbari, pentru ca la final sa ai satisfactia ca ai facut ceva pentru tine si familia ta. 

 

Schimbarile, indiferent ca sunt legate de modul in care arati, de viata profesionala sau personala, sunt intotdeauna binevenite, pentru ca sunt experiente prin care te poti cunoaste mai bine si care iti cresc increderea in tine. Prin urmare, chiar daca uneori sunt provocari dificile, nu ezita sa le accepti si sa incerci macar sa rupi rutina, ca sa te reinventezi mereu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0