Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lipsa poftei de mancare la copii: 5 cauze pe care sa le iei in considerare

de Alina Ilie la 2024-02-23
Lipsa poftei de mancare la copii: 5 cauze pe care sa le iei in considerare
In cadrul dezvoltarii lor, copiii pot intampina diverse probleme legate de alimentatie, iar lipsa poftei de mancare este una dintre cele mai frecvente si preocupante. Aceasta situatie poate ridica multe intrebari si ingrijorari pentru parinti, iar in acest articol vom identifica cinci cauze principale ale lipsei poftei de mancare la copii.


Infectii si boli
 
Una dintre cele mai obisnuite cauze ale lipsei poftei de mancare la copii este prezenta infectiilor sau bolilor. Atunci cand un copil se confrunta cu o raceala, gripa, infectie a tractului respirator sau orice alta boala, poate sa-si piarda pofta de mancare din cauza congestiei nazale, durerilor de gat sau a senzatiei generale de rau. In plus, febra poate diminua pofta de mancare si poate reduce apetitul copilului.
 
Probleme emotionale si stres
 
Stresul si problemele emotionale pot afecta apetitul copiilor in mod semnificativ. Schimbarile majore in viata copilului, cum ar fi inceperea scolii sau problemele in familie, pot contribui la stres si anxietate. Copiii pot reactiona la aceste situatii prin pierderea apetitului. De exemplu, presiunea de a manca alimente specifice sau de a respecta anumite obiceiuri alimentare poate crea stres si anxietate in jurul meselor, ceea ce poate reduce pofta de mancare.
 
Medicamente
 
Anumite medicamente pot avea efecte secundare care includ pierderea poftei de mancare. Aceasta poate fi o reactie adversa temporara sau poate fi necesara ajustarea dozei pentru a minimiza acest efect.
 
Probleme dentare
 
Disconfortul asociat cu problemele dentare, cum ar fi eruptia dintilor sau cariile dentare, poate descuraja copiii sa manance. Mancarea poate deveni o experienta dureroasa, iar copiii pot dezvolta o aversiune fata de alimente din cauza durerii. 
 
Preferinte alimentare si perioade de selectivitate
 
La varste diferite, copiii pot dezvolta preferinte alimentare si pot deveni selectivi in privinta alimentelor. Fiecare copil are propriile sale preferinte alimentare si aversiuni, iar acestea pot influenta in mod semnificativ modul in care raspunde la diverse alimente. Unii copii pot fi mai selectivi cu privire la ceea ce mananca si pot refuza categoric anumite alimente sau grupuri de alimente. De asemenea, alergiile alimentare pot juca un rol important in lipsa poftei de mancare a copiilor, deoarece consumul anumitor alimente poate declansa reactii alergice neplacute sau simptome digestive.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0