Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti cumperi casa? Iata de ce utilitati ai nevoie

de SuntFericita.ro la 2019-02-26
Iti cumperi casa? Iata de ce utilitati ai nevoie
Planuiesti sa faci pasul cel mare si sa-ti schimbi locuinta? Este o decizie importanta, cu un impact major asupra vietii tale pe o perioada lunga, fie ca te muti singur, plecand din casa parinteasca, fie ca doresti sa ai un spatiu mai mare pentru copiii tai. Daca esti hotarat, este bine sa iei in considerare cateva sfaturi cheie despre verificarile pe care ar trebui sa le faci si despre echipamentele necesare intr-o casa noua.


5 Utilitati de care ai nevoie intr-o casa noua
Centrala termica
Apa calda care este de fapt rece minute in sir reprezinta o problema costisitoare, atat ca bani cat si ca timp, pentru cei bransati la reteaua locala de termoficare. Daca blocul in care intentionezi sa te muti are infrastructura potrivita pentru instalarea unei centrale termice, vei face o alegere de viitor, economisind substantial la intretinere. Este de dorit sa montezi centrala inaintea realizarii finisajelor, altfel vei cheltui de doua ori pentru retusuri.

Instalatiile electrice si sanitare

Investitia intr-un apartament nou este o piatra de incercare pentru oricine, iar revenirea financiara poate dura mult timp. De aceea, este necesar sa te asiguri ca locul in care vei locui este sigur din punct de vedere al instalatiilor.

Verifica in primul rand functionalitatea instalatiilor sanitare si etanseitatea imbinarilor. De asemenea, inspecteaza eventualele cabluri trase prin locuinta, prizele si tabloul electric.
Eventualele reparatii si interventii sunt destul de costisitoare, asa ca este benefic sa vezi noua locuinta cu un specialist in domeniu, care iti va putea dezvalui eventualele hibe ale casei.

Mobilier de bucatarie

Atunci cand cercetezi piata in vederea achizitionarii unui apartament este recomandat sa ai in vedere locuintele dotate deja cu mobila de bucatarie. Adeseori dimensiunile atipice ale bucatariilor necesita confectionarea unor corpuri de mobilier personalizate, lucru costisitor atunci cand vrei sa utilezi o bucatarie de la zero. Verifica starea mobilierului si a eventualelor dulapuri suprapuse. Daca totul se gaseste in conditii bune, apartamentul respectiv este de luat in calcul.

O baie utilata
In noua ta locuinta ar trebui sa ai maximul de confort, drept pentru care o baie utilata corespunzator nevoilor tale iti este necesara. Daca spatiul iti permite, asigura-te ca poti instala o cada in care sa te relaxezi dupa zilele obositoare. Altfel, poti opta pentru un dus cu hidromasaj.
Vei petrece mult timp in noua ta baie, asa ca o chiuveta mare si un bideu sunt de asemenea recomandate pentru un grad sporit de confort.

Pozitionarea apartamentului

Oricat de comod ar parea un apartament situat la parterul unui imobil, exista cateva dezavantaje. In cazul in care nu exista gratii la geamuri, vei avea o cheltuiala suplimentara cu montajul unora. De asemenea, nu este recomandat ca un apartament sa aiba geamurile spre o zona necirculata, intrucat poti deveni victima unei spargeri atunci cand lipsesti de acasa.


O alta problema pe care o poti intampina atunci cand locuiesti la parter este legata de refularea canalizarii. Din cauza resturilor aruncate de vecinii de mai sus, exista riscul ca in closet sau in scurgerea cazii sa se ridice nivelul si sa ai neplacerea unei inundatii.

Alege o locuinta cu geamuri mari si cu expunere la soare, pentru a beneficia de lumina naturala pentru cat mai mult timp.


In concluzie, alegerea noii tale case trebuie facuta cu chibzuinta, astfel incat pe viitor sa ai cat mai putine lucruri de retusat. Sunt cateva lucruri carora este nevoie sa le acorzi atentie, de aceea nu trebuie sa te lasi coplesit de exuberanta momentului, ci sa verifici temeinic functionalitatea aparaturii si instalatiilor existente. Odata ce te-ai mutat in noua casa, schimba incuietoarea de la intrare, pentru a te asigura ca nimeni nu mai are vreo copie.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre utilitati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre electrice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanitare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016