Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obalon, terifianta noua metoda de slabit

Obalon, terifianta noua metoda de slabit
Pilula de slabit Obalon este, dupa cum ii indica si numele, o pastila cu un balon inauntru. Iata cum functioneaza: daca ai un indice de masa corporala peste 27, inghiti pilula sub supraveghere medicala. Ea este atasata unui microcateter si, dupa ce ajunge in stomac, balonul este umflat pana atinge dimensiunea unui mar. Capsula se dizolva si cateterul este extras pe cale orala.


Balonul ramane in partea superioara a stomacului, dandu-i purtatorului senzatia de satietate. Poate ramane acolo pana la trei luni de zile dupa care este extras tot pe gura. 
Este oare sigur? In momentul de fata, tratamentul este aprobat in Statele Unite si in Marea Britanie, dar unii medici spun ca s-ar putea sa aiba si efecte secundare. De fiecare data cand introducem un corp strain in tractul gastrointestinal, trebuie sa ne ingrijoram de potentiala aparitie a obstructiilor si a rupturii tesuturilor. Mai exact, balonul poate bloca drumul dintre stomac si intestin, ceea ce poate cauza orice, de la senzatia de voma la deces. Cat despre ruperea tesuturilor, balonul impinge peretele stomacului si sa-l intinda la maximum, la fel cum o poate face cu esofagul. Iritatia rezultata duce la inflamatii care atrag sangerari, infectii sau chiar ulcer. Acestea sunt toate probabilitati, dar nu chiar atat de indepartate.
Doritorii pot primi si al doilea balon la 30 de zile dupa prima procedura si chiar al treilea, dupa 60 de zile, in functie de senzatia de satietate si pierderea in greutate.
Un balon sta in stomac pana la 12 saptamani dupa care este dezumflat si extras. Studiile clinice efectuate in Marea Britanie si SUA au aratat ca pacientii pot pierde o medie de 7,7 kilograme in 12 saptamani. Pretul unui tratament cu Obalon porneste de la 2.995 de lire sterline, pentru doua baloane. 
De ce ar trebui, totusi, sa eviti procedura? In primul rand, ea te face sa mananci mai putin, nu mai bine. Este important sa te concentrezi pe alimentarea corecta a organismului, nu pe umplerea lui. 
In al doilea rand, iti fac rau stomacului, ceea ce, pe termen lung, te va face sa mananci mai mult. Peretele stomacului contine substante care te ajuta sa ajungi al satietate. Din moment ce balonul se izbeste de acest perete, semnalele naturale se desensibilizeaza si vei manca mai mult. 
In cele din urma, cel mai bine este sa cauti metode alternative de slabire, cum ar fi aceea de a urma dieta mediteraneeana si un program scurt, dar foarte eficient de exercitii fizice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.38 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0