Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premiul Nobel pentru Pace, castigat de PAM din Italia

de Sunt Fericita la 2020-12-10
Premiul Nobel pentru Pace, castigat de PAM din Italia
Premiul Nobel pentru Pace a fost castigat de PAM, originara din Italia. Organizatia care administreaza programul a primit distinctia prestigioasa fara festivitati.


Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat printr-o marcare la distanta a evenimentului din cauza pandemiei.
 
”Anul acesta a fost dificil pentru noi, la fel ca pentru multi altii”, a declarat cu o zi inainte pentru AFP directorul Institutului Nobel Olav Njølstad.
 
”Din nefericire, laureatul sare peste magia omagiilor obisnuite, dar nu putem face nimic”, a adaugat acesta.
 
Situatia sanitara a obligat organizatorii Nobelului sa reduca festivitatile traditionale la cea mai simpla expresie, atat la Oslo, unde este atribuit si remis Nobelul Pacii, cat si la Stockholm, care gazduieste celelalte discipline - literatura, medicina, fizica, chimie si economie.
 
PAM a primit la sediul sau de la Roma, la ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei) diploma si medalia Nobel care i-au fost decernate la 8 octombrie, pentru lupta sa impotriva foametei, folosita adesea ca ”arma de razboi” indreptata in primul rand impotriva civililor.
 
Cea mai mare organizatie umanitara mondiala de lupta impotriva fometei, agentia ONU hraneste anual zeci de milioane - 97 de milioane, anul trecut - de persoane infometate pe toate continentele.
 
Premiile Nobel sunt remise dintotdeauna la 10 decembrie - data marcarii mortii fondatorului lor Alfred Nobel (1833-1896), insa venirea la Oslo a directorului PAM, americanul David Beasley, a fost amanata in zile mai bune in 2021.
 
Pana atunci, traditionala ceremonie la Primaria Oslo, cu bogatele sale compozitii florale, piese muzicale, invitati de marca - familia regala norvegiana, celebritati - si mult asteptatul discurs al laureatului cedeaza locul unui simplu eveniment online.
 
Capitala norvegiana nu a mai fost privata de ceremonie din 1978, cand s-a considerat ca niciun candidat nu merita premiul, care a fost atribuit anul urmator, cu titlu retroactiv.
 
In circumstante exceptionale si cu masuri exceptionale privind respectarea consemnelor limitarii contactelor, dintre cei cinci membri ai Comitetului Nobel numai presedinta Berit Reiss-Andersen participa la acest omagiu in modul 2.0, de la sediul Institului Nobel.
 
Presedintele Fundatiei Nobel si membrii comitetelor care decerneaza premiile ”suedeze” urmeaza sa sustina discursuri, punctate de secvente inregistrate - interludii muzicale si imagini de la inmanarea distrinctiilor altor laureati.
 
In capitala suedeza, absenta laureatilor la 10 decembrie este fara precedent de la al Doilea Razboi Mondial.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nobel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre premiul nobel

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0