Sims, profesor de economie la Universitatea Princeton, a adaugat ca Banca Centrala Europeana are nevoie de o autoritate fiscala centrala in zona euro.
Sargent a avertizat, la randul sau, ca nu a gasit o solutie simpla la criza economica mondiala.
"Incercam sa experimentam in modelele noastre pentru a nu distruge lumea", a aratat el.
Sims a afirmat ca revenirea economiei mondiale "necesita, din pacate, mult lucru marunt, care presupune analiza datelor", adaugand insa ca metodele pe care le-au folosit cei doi economisti sunt "esentiale" pentru gasirea solutiei de iesire din criza.
Cei doi laureati ai premiului Nobel au aratat ca nu exista "un glont de argint" pentru rezolvarea problemelor economice ale SUA. Sargent a criticat insa modul in care sunt dezbatute problemele fiscale ale tarii.
El a aratat ca nu se pune problema sustenabilitatii perspectivei fiscale a SUA, ci a promisiunilor care vor fi onorate, sau nu, de politicieni.
Unele promisiuni ale guvernului american, in principal cele privind taxele sau pensiile din sistemul public si programele de sanatate destinate pensionarilor, nu vor fi onorate, anticipeaza Sargent.
"Nu este clar care dintre aceste promisiuni incredibile va fi incalcata mai intai", a spus el.
Autoritatile de la Washington incearca sa gaseasca o solutie de reducere a deficitului bugetar al SUA, care a fost de 8,6% din PIB, respectiv 1.300 miliarde de dolari in anul fiscal 2010-2011. Dezbaterile dintre cele doua partide dominante au devenit foarte dure in acest an, politicienii oscliand intre reducerea cheltuielilor si cresterea taxelor.
Cei doi economisti americani au castigat luni premiul Nobel pentru progresele reusite in cercetarea efectelor masurilor de politica economica asupra economiei reale. Rezultatele lor sunt folosite de guverne pentru anticiparea eficacitatii masurilor pregatite.
Sargent si Sims, in varsta de 68 de ani, au cercetat separat, in anii '70, relatia cauza-efect in macroeconomia moderna, inclusiv legatura complexa dintre politica fiscala si politica monetara, pe de o parte, si asteptarile populatiei si mediului de afaceri, pe de alta parte.
"Panica si crizele, ceea ce se intampla acum in Europa cu moneda euro, se rezuma la asteptari privind ce urmeaza sa faca ceilalti", comenteaza Sargent, profesor la New York University.
Spre exemplu, efectuarea de cheltuieli publice pentru a sprijini o economie cu probleme este mai putin eficace atunci cand lumea vede limitele resurselor financiare ale statului si se asteapta la incheierea programului de stimulare.
Modelele economice ale celor doi patrund si modul in care asteptarile influenteaza politicile economice si efectele lor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!