Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Femei puternice care au facut istorie

de Sunt Fericita la 2019-06-12
Femei puternice care au facut istorie
Barbatii s-au bucurat de putere din totdeauna, insa femeile au impresionat prin actiunile lor si s-au facut remarcate prin munca si perseverenta. De-a lungul timpului, mai multe femei au facut istorie. Iata care au fost acestea!


Femeile au trebuie intotdeauna sa munceasca mai mult decat barbatii pentru a se face remarcate. Acesta nu a fost un dezavantaj pentru ele, mai ales ca multe dintre ele au intrat in istorie pentru faptele remarcabile pe care le-au facut. Iata ce femei au impresionat lumea!

 
  • MARIE CURIE. Este femeia care a castigat premiul Nobel in doua domenii stiintifice diferite.Marie Curie a castigat premiul pentru chimie si pentru cercetarile in radioactivitate si a ajutat la crearea primei tehnologii cu raze X.

 
  • PRINTESA DIANA. A castigat premiul Nobel pentru Pace in anul 1997 datorita campaniei care interzicea minele terestre. Printesa Diana a ramas in istorie drept un exemplu de urmat, deoarece a fost apreciata in toata lumea. 

 
  • REGINA VICTORIA. A ramas in istorie deoarece a domnit peste un imperiu care s-a intins pe sase tari. Si daca asta nu este suficient, Regina Victoria a domnit jumatate de secol, mai exact 63 de ani, aceasta fiind a doua cea mai lunga domnie britanica. 

 
  • CLEOPATRA. A fost implicata in multe actiuni pentru imbunatatirea economiei tarii sale si a domnit peste Egipt ca si monarh de drept, mostenitoarea a tronului. Cleopatra a fost cunoscuta inttodeauna drept o femeie inteligenta care a reusit sa combata foametea din tara in care a domnit.

 
  • IOANA D’ARC. A fost considerata o adevarata eroina de catre restul lumii, dar si o sfanta a Bisericii Catloice. Ioana D’Arc  a mai fost denumita si „Fecioara din Orleans” deoarce, in urma unei viziune, ea l-a auzit pe Dumnezeu cand i-a spus sa elibereze pamanturile Frantei.

 
  • MARGARET THARCHER. A fost „Prim Ministru al Regatului Unit” si a devenit prima femeie care a ocupat aceasta functie publica.Margaret Tharcher s-a implicat in foarte multe actiuni care au avut drept rezultat scaderea ratei somajului in tara. A ramas in istorie si pentru faptul ca a fost cel mai longeviv lider pe aceasta pozitie.

 
  • ROSA PARKS. Femeia a fost arestata in anul 1955 deoarece a refuzat sa isi cedeze locul in autobuz unui calator alb. A devenit cunoscuta prin activitatea militanta in drepturile omului si a fost denumita si „Prima Domna a Drepturilor Civile”.

 
  • MALALA YOUSAFZAI. Aceasta a devenit cunoscuta deoarece a scris un eseu catre BBC despre discriminarea femeilor si lipsa accesului la educatie. In anul 2014, Malala Uoysafzi a primit premiul Nibel pentru Pace.

 
  • ELEANOR ROOSEVELT. S-a facut remarcata prin actiunile pentru protejarea omului, iar asta a facuta sa fie una dintre cele mai influente femei ale secolului XX. Eleanor a luat parte la infiintarea unor institutii importante printre care Organizatia Natiunilor Unite si Freedom House.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0