Ziua internationala a caritatii corespunde cu momentul trecerii in nefiinta al Maicii Tereza, recunoscuta international ca fiind o luptatoare pentru cei mai putin norocosi si pentru pastrarea pacii. A primit Premiul Nobel pentru Pace in 1979 pentru "munca depusa in lupta pentru depasirea saraciei si a nesigurantei, care constituie amenintari la adresa pacii".
Agenda 2030 pentru dezvoltare durabila, adoptata de Organizatia Natiunilor Unite pe 25 septembrie 2015, face cunoscut ca eradicarea saraciei in toate formele si dimensiunile sale, inclusiv saracia extrema, este cea mai mare provocare globala si o cerinta indispensabila pentru dezvoltarea durabila.
De asemenea, Agenda, care stabileste un cadru global pentru eradicarea saraciei si realizarea dezvoltarii durabile pana in anul 2030, pe baza Obiectivelor de Dezvoltare Durabila (ODD), solicita un spirit de solidaritate globala consolidat, axat in special pe nevoile celor mai saraci si a celor mai vulnerabili, recunoscand rolul sectorului privat si cel al organizatiilor societatii civile si organizatiilor filantropice in implementarea obiectivelor sale.
Potrivit ONU, cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila prevazute in Agenda au potentialul de a transforma vietile oamenilor si intreaga planeta, oferind cadrul necesar institutiilor filantropice pentru a permite tuturor oamenilor sa contribuie la imbunatatirea acestei lumi.
Ziua internationala a caritatii a fost marcata la nivel mondial pentru prima data in 2013. Caritatea atenueaza cele mai intunecate aspecte ale societatii noastre- saracia, razboaiele, sau caalamitatile naturale. Mai mult, aceasta promoveaza dialogul, solidaritatea, și toleranta indiferent de conditia sociala, economica, politica, sau culturala.
Voluntariatul reprezinta un aspect cheie, legat de caritate, pentru ca este felul în care fiecare dintre noi putem contribui la imbunatatirea societatii in care traim.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
