Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proprietatile antirid ale uleiului de ricin

de Rebeca Roman la 2020-10-28
Proprietatile antirid ale uleiului de ricin
Ridurile reprezinta cel mai vizibil semn al imbatranirii. Cu trecerea timpului, tenul isi pierde elasticitatea, ceea ce favorizeaza aparitia ridurilor.


Uleiul de ricin are proprietati dovedite in prevenirea si combaterea ridurilor.

Genele nu sunt singurele responsabile de modul in care imbatranim. Stresul, expunerea excesiva la soare, fumatul si dieta nesanatoasa sunt doar o parte din factorii care accentueaza procesul de degradare a tesutului cutanat.

Uleiul extras din semintele de ricin a fost neglijat pe nedrept o mare perioada de timp, fiind folosit doar in fabricarea sapunurilor, a parfumurilor si a unor produse farmaceutice.

Insa acest ulei cu o textura vascoasa este pretuit de mii de ani in medicina indiana traditionala. Semintele de ricin au nenumarate utilizari in medicina alternativa, de la calmarea durerilor de cap si de stomac, pana la vindecarea sinuzitei si a inflamatiilor.

Uleiul de ricin difera de alte uleiuri prin capacitatea sa de a penetra straturile profunde ale pielii. Acidul ricinoleic este substanta responsabila de efectul hidratant si antiinflamator asupra tenului. Uleiul de ricin curata in profunzime si vindeca tenul uscat, fara a lasa urme grase.

Uleiul de ricin imbunatateste si circulatia sangelui, ceea ce inseamna o mai buna oxigenare a pielii. Folosit cu regularitate, acesta elimina petele de batranete, mareste elasticitatea si inlatura ridurile fine.

Spre deosebire de alte uleiuri, surplusul de ulei de ricin de pe ten se indeparteaza usor cu apa rece. Dupa o saptamana de aplicari zilnice, tenul isi va recapata stralucirea naturala si aspectul intinerit.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.97 din 5 - 32 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de ricin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea tenului

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0