Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiul de ricin: beneficii pentru sanatate si frumusete si moduri de utilizare

de Alina Ilie la 2023-08-10
Uleiul de ricin: beneficii pentru sanatate si frumusete si moduri de utilizare
Uleiul de ricin reprezinta un remediu natural valoros, cu beneficii incontestabile pentru sanatate si frumusete. Obtinut din semintele plantei Ricinus communis, acest ulei a fost folosit de-a lungul timpului pentru tratarea unor afectiuni medicale, dar si pentru ingrijirea pielii si a parului. Astazi, popularitatea sa a crescut in randul persoanelor preocupate de produsele naturale si organice, datorita proprietatilor sale unice. In cele ce urmeaza vom afla care sunt beneficiile uleiului de ricin pentru sanatate si frumusete, precum si modul optim de utilizare.


Acidul ricinoleic din compozitia sa confera uleiului de ricin proprietati antibacteriene, antifungice si antiinflamatorii, facandu-l eficient in lupta impotriva bacteriilor si fungilor care pot afecta sanatatea pielii si parului. De asemenea, acidul ricinoleic stimuleaza circulatia sangelui si promoveaza cresterea parului, fiind utilizat adesea pentru tratarea problemelor de caderea parului si a subtierii firului de par.
 

Uleiul de ricin - beneficii pentru sanatate

 
Uleiul de ricin are o gama larga de beneficii pentru sanatate, fiind folosit in medicina traditionala si naturista pentru diverse afectiuni. Printre acestea se numara:
 
Tratarea constipatiei: Uleiul de ricin este un laxativ natural, utilizat cu succes pentru ameliorarea constipatiei usoare si moderate. Totusi, trebuie utilizat cu precautie, deoarece cantitati excesive pot cauza diaree si disconfort abdominal.
 
Reducerea inflamatiei: Datorita proprietatilor antiinflamatorii, aplicarea uleiului de ricin pe zonele inflamate poate ajuta la ameliorarea disconfortului cauzat de artrita, entorse sau alte afectiuni inflamatorii.
 
Tratamentul infectiilor fungice si bacteriene: Acidul ricinoleic prezinta proprietati antifungice si antibacteriene, facand uleiul de ricin eficient in tratarea infectiilor cutanate, cum ar fi ciuperca piciorului sau acneea cauzata de bacterii.
 
Ameliorarea durerilor musculare si articulare: Masearea cu ulei de ricin poate calma durerile musculare si articulare, oferind un efect reconfortant si relaxant.
 
Imbunatatirea imunitatii: Consumul moderat de ulei de ricin poate sprijini sistemul imunitar datorita continutului sau de antioxidanti, care ajuta organismul sa combata radicalii liberi si sa-si mentina sanatatea generala.
 
Tratamentul vergeturilor: Datorita capacitatii sale de a stimula productia de colagen, uleiul de ricin poate fi folosit pentru atenuarea aspectului vergeturilor si pentru hidratarea pielii.
 

Uleiul de ricin - beneficii pentru frumusete

 
Uleiul de ricin este considerat un elixir al frumusetii datorita multiplelor sale beneficii pentru piele, par si unghii. Acestea includ:
 
Hidratarea pielii: Uleiul de ricin este un excelent hidratant, avand capacitatea de a patrunde in straturile profunde ale pielii, mentinandu-i supletea si elasticitatea.
 
Ingrijirea pielii acneice: Datorita proprietatilor sale antibacteriene, uleiul de ricin poate reduce inflamatia cauzata de acnee.
 
Imbunatatirea aspectului parului: Masarea scalpului cu ulei de ricin stimuleaza circulatia sangelui, ceea ce duce la o crestere mai rapida a parului si la fortifierea firului de par. In plus, uleiul de ricin hraneste parul, reducand caderea si despicarea varfurilor.
 
Ingrijirea unghiilor fragile: Datorita continutului sau bogat in substante hranitoare, uleiul de ricin poate intari unghiile fragile si poate stimula cresterea lor sanatoasa.
 
Mascara naturala: Uleiul de ricin poate fi folosit ca un demachiant natural eficient, inlaturand machiajul, chiar si mascara rezistenta la apa, fara a afecta pielea sensibila din jurul ochilor.
 
Tratamentul genelor subtiri si scurte: Aplicarea regulata a uleiului de ricin pe gene poate contribui la cresterea lor, oferind un aspect mai plin si mai lung.
 

Uleiul de ricin - moduri de utilizare

 
Desi uleiul de ricin aduce multiple beneficii pentru sanatate si frumusete, trebuie utilizat cu grija si in cantitati moderate. Cateva modalitati optime de utilizare includ:
 
Aplicarea pe piele: Pentru beneficiile sale pentru piele si par, uleiul de ricin poate fi aplicat direct pe zonele respective si lasat sa actioneze timp de cateva ore sau peste noapte inainte de clatire. Inainte de utilizare, efectuati un test de sensibilitate pentru a evita reactiile alergice.
 
Consumul oral: In cazul utilizarii interne, consultati intotdeauna un specialist, deoarece consumul excesiv poate cauza diaree sau alte efecte secundare nedorite.
 
Masca pentru par si gene: Pentru un tratament intensiv, uleiul de ricin poate fi combinat cu alte uleiuri benefice si aplicat pe scalp sau gene sub forma de masca.


Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.78 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de ricin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii pentru sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cresterea parului

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0