Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa scapi de matreata - remedii naturale pentru un par frumos si sanatos

de Alina Ilie la 2023-08-09
Cum sa scapi de matreata - remedii naturale pentru un par frumos si sanatos
Matreata este o problema comuna a scalpului care poate afecta pe oricine, indiferent de tipul de par. Aceasta afectiune neplacuta poate provoca iritatii si senzatii de disconfort, dar cu ajutorul unor remedii naturale eficiente poti scapa de matreata. In acest articol vom afla ce solutii naturale avem la indemana pentru a scapa de matreata si pentru a avea un par frumos.


Ce cauzeaza matreata?

Inainte de vedea care sunt remediile naturale pentru matreata, sa intelegem mai intai ce cauzeaza aceasta problema. Matreata este adesea rezultatul unei combinatii de factori, cum ar fi:
 
Uscarea excesiva a scalpului: Lipsa hidratarii poate duce la descuamarea pielii scalpului si, implicit, la formarea matretii.
 
Excesul de sebum: La polul opus, un exces de sebum poate crea un mediu prielnic pentru dezvoltarea fungilor responsabili de matreata.
 
Infectii fungice: Unele infectii fungice, cum ar fi Malassezia, pot provoca iritatii si descuamare a scalpului.
 
Produse cosmetice nepotrivite: Folosirea unor sampoane sau balsamuri cu substante chimice poate agrava problemele scalpului.
 
Alimentatia: O dieta neechilibrata poate afecta sanatatea scalpului si a parului.
 

Remedii naturale pentru tratarea matretii

Ulei de cocos
Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietatile sale antimicrobiene si hidratante. Maseaza scalpul cu ulei de cocos cald, lasa-l sa actioneze timp de cel putin o ora, apoi spala parul cu sampon. Acest remediu va ajuta la hidratarea scalpului si la combaterea matretii.
 
Otet de mere
Otetul de mere are proprietati antifungice si antibacteriene, fiind un excelent remediu impotriva matretii. Amesteca o parte de otet de mere cu doua parti de apa si aplica acest lichid pe scalp dupa spalare. Lasa sa actioneze timp de cateva minute, apoi clateste bine.
 
Aloe vera
Gelul de aloe vera are efecte calmante si de hidratare pentru scalp. Aplica gelul proaspat de aloe vera pe scalp si lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute inainte de a-l clati cu apa calduta. Acest tratament va reduce inflamatia si va calma iritatiile scalpului.
 
Ceai verde
Ceaiul verde are proprietati antioxidante si antibacteriene, fiind eficient in tratarea matretii. Prepara o infuzie puternica de ceai verde, las-o sa se raceasca, apoi aplica-o pe scalp. Maseaza usor si lasa sa actioneze timp de 20 de minute inainte de a-ti spala parul.
 
Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai are puternice proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii. Adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in samponul tau obisnuit si foloseste-l in mod regulat pentru a combate matreata.
 
Masaj cu ulei de masline caldut
Un masaj bland cu ulei cald de masline, ulei de migdale sau ulei de ricin poate stimula circulatia sanguina la nivelul scalpului si ajuta la hidratarea acestuia.

Sfaturi pentru un par frumos si sanatos

Hrana echilibrata
O dieta sanatoasa si echilibrata, bogata in proteine, vitamine si minerale, este esentiala pentru sanatatea parului. Asigura-te ca dieta ta include alimente precum peste, oua, nuci, fructe si legume.
 
Evita produsele cu substante chimice 
Sampoanele si balsamurile cu substante chimice pot deteriora parul si pot agrava problemele scalpului. Opteaza pentru produse care contin ingrediente naturale.
 
Spala parul corespunzator
Pastreaza un program regulat de spalare a parului, dar nu exagera, deoarece spalarea prea frecventa poate duce la uscarea excesiva a scalpului.
 
Evita tratamentele termice in exces
Utilizarea excesiva a placilor de indreptat sau a ondulatoarelor poate deteriora firul de par. Incearca sa limitezi expunerea la caldura si sa aplici un spray de protectie termica inainte de a le folosi.
 
Masaje cu uleiuri esentiale
Adauga cateva picaturi de ulei esential de lavanda, ylang-ylang sau rozmarin in uleiul tau de masaj si maseaza scalpul in mod regulat pentru a stimula cresterea sanatoasa.
 
 
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre matreata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par frumos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de ricin

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016